Jim Mattis was twee jaar minister van Defensie. Trump zei dat hij snel een opvolger zal benoemen.
Volledig scherm
Jim Mattis was twee jaar minister van Defensie. Trump zei dat hij snel een opvolger zal benoemen. © AFP

James Mattis stapt op als minister van Defensie VS

De Amerikaanse minister van Defensie James Mattis gaat eind februari met pensioen. Dit heeft president Donald Trump vandaag via Twitter bekendgemaakt. Mattis was twee jaar minister van Defensie.

8 reacties

  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    "de sterkte van ons unieke systeem van allianties en bondgenootschappen. " Als men Saoedi Arabië als een bondgenoot moet hebben.........................
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Trump kan het gewoon niet af dat hij niet diegene is die zegt 'You are fired'. En getrouw aan zijn gewoonte dreigt hij weer eens met een 'Shut Down' als hij als de Senaat hem niet de nodige middelen voor een ander speelgoed, 'The Wall', ter beschikking stelt. Met deze dreiging chanteert hij tienduizenden medewerkers want zij ontvangen voor de duur ervan geen loon! Weet iemand een passende naam voor zo'n figuur?
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    een duivenkot dat witte huis ! dat duid zeker op een onstabiele president die maar uit het vuistje regeert ! ONVERANTWOORD ,die vent gaat zijn land totaal isoleren van de wereld ,met alle gevolgen vandien !
  • willy platteau

    5 jaar geleden
    Mattis heeft groot gelijk ! Trump die zo maar uit eigen wil ,zijn troepen terugtrekt uit Syrie en Irak ! IS gaat natuurlijk blij zijn ,en weer gebied inpalmen met alle geweld en moorden aandien ! en Erdoke die gaat de Koerden in de rug aanvallen en proberen te vernietigen, deze mensen hebben het hoofdaandeel gehad bij de vernietiging van IS ! kapitale fout !
  • Robert Soeloo

    5 jaar geleden
    Haastige en onverwachte terugtrekking uit Syrië en Afghanistan en opstappen van een defensieminister. Ik denk dat ze in Iran nu heel zenuwachtig beginnen worden.