Duizenden leerlingen geëvacueerd voor bom die onschuldig kussen blijkt te zijn

© Alain Trappeniers

Het "bompakket",waarvoor het Heilig Hartinstituut in Heverlee bijna twee weken geleden werd ontruimd,blijkt een onschuldig thermisch kussen te zijn. Dat bevestigt de Leuvense politie.

Alain Trappeniers

Niet minder dan 3.600 leerlingen, personeelsleden en kloosterlingen van het Heilig Hartinstituut langs de Naamsesteenweg in Heverlee werden op vrijdag 7 oktober jongstleden in allerijl geëvacueerd na de vondst van een verdacht pakket op school. Er werd een perimeter van honderd meter ingesteld en ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse voor de neutralisering van het pakket.

Fietskar

Bijna twee weken na de feiten blijkt de commotie voor niets te zijn geweest. Onderzoek van de politionele en gerechtelijke diensten heeft uitgewezen dat het om een onschuldig draagbaar thermisch kussen gaat. "Door de vindplaats van het pakket in de buurt van de kleuterschool is er een sterk vermoeden dat een (groot) ouder per ongeluk het kussen is vergeten", aldus hoofdinspecteur Stephanie Gille van de Leuvense politie. Volgens Gille wordt het apparaat gebruikt voor de verwarming van de rugspieren. "In die zin denken we dat het toestel kan gebruikt zijn bij het vervoer van kinderen in een fietskar."

Onderzoek afgesloten

De aanwezigheid van een elektrische draadje in het met schuim ingewikkelde pakket deed de directie van het Heilig Hartinstituut die vrijdagochtend omstreeks 9 uur huiveren. Onterecht, blijkt nu. Het draadje hoort bij het apparaat en wordt verbonden met het kabeltje van de afstandsbediening. Met deze vaststellingen wordt het dossier dan ook afgesloten. De Leuvense politie laat nog weten niet op zoek te zullen gaan naar de eigenaar van het kussen. "We gaan ervan uit dat die persoon zich niet meer zal melden maar een nieuw kussen zal kopen", besluit Gille. Door de neutralisering van het pakket is het gevonden apparaat ook niet meer bruikbaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen