Wie vanaf 2019 de tussenkomst van een 112-ambulance nodig heeft, zal standaard een factuur van 60 euro krijgen.
Volledig scherm
Wie vanaf 2019 de tussenkomst van een 112-ambulance nodig heeft, zal standaard een factuur van 60 euro krijgen. © thinkstock

Binnenkort kost tussenkomst 112-ambulance standaard 60 euro

Wie vanaf 2019 de tussenkomst van een 112-ambulance nodig heeft, zal standaard een factuur van 60 euro krijgen. Nu zijn er vaak sterke verschillen in de ambulancekosten voor de patiënt. Met een vereenvoudigd factuursysteem maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block een einde aan die verschillen.

6 reacties

  • walter peeters

    5 jaar geleden
    en wie betaald het factuur als het ziekenhuis zelf een ambulance besteld omwille van het centraliseren van bepaalde specialisten door de BLOCK? overpelt binnengegaan maar daar mochten ze de operatie niet uitvoeren ,naar genk het ziekenhuis totaal een ritje van 455 euro en dat zijn behoorlijke bedragen!!!!!! gemiddeld betaal je 6.50 euro de km!!!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Voor de eerste 10 kilometer was het tarief al 61,5 € bij een oproep via 112. En bijna iedereen woont wel binnen een afstand van 10 km van een ziekenhuis. Er verandert dus eigenlijk bijna niets. Goed nieuws show in de aanloop naar de verkiezingen zeker.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Niet iedereen zal dus minder betalen, want er staat: gemiddelde remkost 65 euro. Er zijn dus mensen die nu al minder dan 60 euro betalen, vermoed ik.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Belachelijk. Dit zou gewoon gratis moeten zijn.
  • Piet Gabriel

    5 jaar geleden
    Let wel, gaat over ambulances binnen het 112 circuit, niet voor privévervoer. Bijna goedkoper dan een taxi