OVERZICHT. Waar in Vlaanderen is het toegelaten om vuurwerk af te schieten?

De verschillende Vlaamse brandweerzones roepen de bevolking op om zelf geen vuurwerk af te schieten. “Vuurwerk kan je niet alleen levensgevaarlijk verwonden, het kan ook brand veroorzaken”, waarschuwt de brandweer. Daarom zijn er ook alsmaar meer gemeenten in Vlaanderen die hun beleid ten aanzien van vuurwerk herzien en dreigen met GAS-boetes voor wie vuurwerk afsteekt zonder toestemming. Waar mag u nog vuurwerk afschieten tijdens oudejaarsnacht en waar niet? Een overzicht. 

49 reacties

  • Nancy Diegem

    5 jaar geleden
    Vuurwerk gewoon afschaffen voor particulieren en wie vuurwerk wil zien, kan altijd naar Antwerpen of Brussel of elders gaan kijken, plaatsen genoeg waar profs aan het werk zijn.
  • Gerrit Malego

    5 jaar geleden
    Voor mijn part mogen ze al dat vuurwerk gedoe afschaffen, jaarlijkse vuurwerken, DIY vuurwerk, de hele zooi. Maar als je op de lokale veldwachter op zijn zwijn moet wachten op controles te doen, dan zijn we nog ver van huis vrees ik ...
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Voor de dieren is geen reden. Als dat de reden is voor de gemeente moeten ze ook het jaarlijkse vuurwerk afschaffen. Die ontpllffingen hoor je tot meer dan 5 km. En daar worden zelfs mijn dieren angstig van. Niet van een paar pijltjes privė
  • Marc Kempinck

    5 jaar geleden
    Een regering die doet wat ze beloven, stopt met graaien, de gewone mens op de eerste plaats zet en eindelijk eens luistert …. dat zou pas vuurwerk geven.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Spijtig genoeg mag in onze gemeente vuurwerk afgeschoten worden. Ocharme de paarden in de buurt en natuurlijk ook alle andere dieren zijn hiervoor angstig. Hopelijk overleven alle dieren dit tergend vuurwerk.