Ontslagnemend vicepremier Kris Peeters vanmorgen bij het begin van het kernkabinet in de Wetstraat.
Volledig scherm
Ontslagnemend vicepremier Kris Peeters vanmorgen bij het begin van het kernkabinet in de Wetstraat. © Photo News

Peeters en Bourgeois bakkeleien over staatshervorming: “Onjuist wat N-VA zegt”

De N-VA trekt voor de verkiezingen van 2019 opnieuw volop de communautaire kaart. Dat zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois in De Ochtend op Radio 1. "Vlaanderen heeft alles in huis om aan te sluiten bij de Europese toplanden. Het confederalisme is de sleutel tot meer welvaart." Maar ontslagnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) zegt dat de val van de regering “voor een heel andere discussie heeft gezorgd”. “Wat toen is afgesproken, kan niet meer in de situatie waarin we vandaag verkeren.”

132 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    De man die 4 jaar lang stokken in de wielen heeft gestoken,wars gelegen voor alles en nog wat. Gaat weer eens de schuld in andermans schoenen schuiven. Zelf nooit iets gerealiseerd ,gaat nu iemand anders de les lezen. Vertrek Peeters ( als je daar binnen mag natuurlijk, wat ik sterk betwijfel) en verdwijn in stilte. Je hebt meer kapot gemaakt dan iets opgebouwd in de Belgische politiek.
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    De vlamingen het meest domme volk van Europa dat hoor je genoeg in het buitenland als je zegt een lands deel minder stemmen nodig heeft om in het parlement verkozen te worden vallen ze omver van verbazing en schieten ze in de kramp van het lachen
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Peeters heeft want dat is gewoon de wet: de vorige regering moest de wijziging van art.195 van de GW goedkeuren en dat zelfs met een 2/3 meerderheid en dat is niet gebeurd en dat trouwens nooit gebeuren want daartoe is geen enkele partij bereid. Dus al dat gezever over confederatie is gewoon je reinste quatsch en kiezersbedrog.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Rutten moet eerst alle burgerkranten van Verhofstad lezen en er veel bij opsteken.De vent zelf heeft het vergeten,enfin andere kant opgegaan.Als wijn is in.......man;Politiekers die al jaaaaren meedraaien hebben niks maar dan niks opgestoken.Laten boel waaien en draaien.Confedralisme afwijzen om dat ander landsgedeelte tegen is.Bang verantwoordelijk te zijn de federale stiefmoeders handje.Peeters dacht hoge toppen te scheren is enkel spelbrekende figurant.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    de grondwet is ook niet gevolgd wanneer de regering de NV-A eruit heeft gegooid en dan nu komen zeggen dat de grondwet moet gevolgd worden is kort door de bocht gaan . maar Peeters heeft misschien schrik dat zijn postje in het Europees toneel aan hem voorbij zal gaan.