UDRI
Volledig scherm
© UDRI

VIDEO. Beangstigende beelden tonen ravage die drone kan aanrichten bij vliegtuig

WetenschapDe beslissing om de luchthaven London Gatwick meer dan 30 uur te sluiten nadat er drones waren gespot, lijkt niet overdreven. Onderzoekers van de universiteit van Dayton in de Amerikaanse staat Ohio deden eerder dit jaar tests om te zien welke schade een drone kon aanrichten bij een vliegtuig. En de beelden zijn vrij beangstigend.

16 reacties

  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    @Jef, in België is de wapenwet heel streng. Niemand mag nog een wapen hebben of ze moeten in een club zijn, bewijs van goed gedrag en zeden enz.. Je bent misschien wel in Brazilië nu, maar er zijn hier veel illegale wapens hoor. Je kunt zelfs een AK47 kopen met een beetje moeite. Begrijp je mijn standpunt?
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Marc Hofmans, schitterend idee. De vliegtuigen gaan zeker geen last hebben van die stoorzenders
  • Gilbert Coenegracht

    5 jaar geleden
    Wat kost een drone? 1500 euro zeer veilig te kopen en nadien gebruiken als terroristen wapen. Voor diegene die gevlogen hebben in de buurt van het vliegtuig gewoon afschieten dat ding ,eigenaars opsporen en de bak in voor minstens 5 jaar; Zal rap opgelost zijn. ipv al dat gepamper
  • janine stevens

    5 jaar geleden
    Diegenen die het vliegverkeer in Londen in gevaar hebben gebracht, mogen voor mij gerust 20 jaar gevangenis krijgen. Stel eens een ernstig voorbeeld want anders zullen die imbecielen niet stoppen.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Dan lijkt de omtrek van een luchthaven toch het uitgelezen oefengebied voor jagers. Drones uit de lucht schieten in alvast diervriendelijk.