Foto Laenen
Volledig scherm
© Foto Laenen

VIDEO. De Wever in 2014: “Ik heb de socialisten in Antwerpen buitengezet na 90 jaar. Ik hoop ze nooit meer terug te zien”

BinnenlandNa een maand onderhandelen lijkt het erop dat de stad Antwerpen een nieuw bestuur heeft. Formateur Bart De Wever (N-VA) heeft een akkoord bereikt met Open Vld en sp.a en als ook de achterban zich akkoord verklaart, kan de nieuwe coalitie van start gaan. Dat de socialisten erbij zijn is opmerkelijk, zeker in het licht van wat De Wever in 2014 nog over de partij zei.

117 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    toch een fantastisch politieker één die steeds zijn woord houdt al is het jaren geleden dat hij dat gaf, trouwens over welk pact ging het in Antwerpen? Stel dat de Socialisten hem wegstemmen dat gaat hij zoals ze in het Antwerps zo mooi kunnen zeggen "Up zijn bakkes !"
  • Kevin Oeyen

    5 jaar geleden
    Ongeloofelijk, zou een andere partij hetzelfde doen het kot is te klein! Het is ongeloofelijk hoe blind sommige mensen hem volgen gewoon hier. Hij is geen haar beter als alle andere zo simpel is het. Wat mij het meeste stoort bij hem is, altijd vijand nodig, vernaderd van mening als het uitkomt. Hij is wel een intelligent en welbespraakt man maar hij wil belgie kapot en daarom zal hij nooit de beste politicus worden.
  • Guido De Roeck

    5 jaar geleden
    BDW heeft drie levens en inkomsten: burgemeester van de grootste stad van Antwerpen waar ze een hoge dunk van zichzelf hebben, op papier federaal parlementslid maar weinig te zien in de kamer en burgemeester. Je moet het maar kunnen combineren en verbinden.
  • Toon Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Goed gedaan mr. De Wever! Beste Bart, hij die denkt dat niets verandert en alles moet gelijk blijven hangt bijna zeker aan de uier van de staat. Ondernemers weten en ondervinden dat de wereld constant in verandering is. En echte ondernemers passen zich constant aan. Voortschrijdend inzicht, waarom zou een politieker dat niet mogen hebben? Juist: de uierhangers dulden dat niet.
  • Michael Vranckx

    5 jaar geleden
    En in mei gaat BDW samen met ps het land besturen