Kerstdiner met een twist: hang het dessert eens in de kerstboom
Aangeboden door LidlTijd voor de koffie bij het kerstdiner? Verzamel dan al je gasten rond de kerstboom, want deze feestelijke sterrenkoekjes kunnen ze zo uit de boom plukken. Verrassing!
Wat heb je nodig? (voor 20 koekjes)
220 g bloem + extra om te bestuiven
100 g witte suiker
150 g koude boter
1 tl citroensap
1 ei
handvol amandelen, fijngehakt
2 el hagelslag
1/4 tl zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het ei. Zeef de bloem. Voeg het zout, de suiker, de boter, het citroensap en de helft van de eidooier toe. Kneed tot een mooie deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de sterren uit en steek met een rietje bovenaan een rondje uit de sterren. Leg de koekjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de overgebleven halve eidooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met de noten en de hagelslag. Zet 20 minuten in de oven.
3. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster. Steek door de gaatjes een mooi lintje en hang in de kerstboom.
Graag meer variatie? Deze truffels zijn overheerlijk en makkelijk te maken!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
-
Gouden Giro
Een garantie op heel wat punten: Tadej Pogacar mikt dit jaar op dubbel Giro-Tour
Er staat dit seizoen geen maat op Tadej Pogacar (25). De Sloveen verschijnt dan ook als topfavoriet aan de start van de Ronde van Italië en lijkt een zekerheid voor jouw Gouden Giro-ploeg. In juli wil Pogacar ook nog zijn derde eindzege in de Ronde van Frankrijk op zak steken. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
-
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Deze taart is favoriet van de Paashaas - en stiekem ook van ons!
Heb je nog paaseitjes op overschot? Ideaal! Wit, puur of melk: gebruik ze als topping op deze biscuittaart en geniet van een heerlijk zoete traktatie bij de koffie. De citroenfrosting zorgt voor een frisse toets. -
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Lidl
Deze aubergine-kippenballetjes zijn de ideale snack voor tussendoor
Op zoek naar een snackje dat toch nog voedzaam is, voor op de borrelplank of voor de kleinsten? Dan zijn deze aubergine-kippenballetjes met zoete ketchupsaus ideaal. Goed vullend, rijk van smaak en toch voedzaam. Niet bijster moeilijk om te maken, en van zodra je ze op tafel zet, verdwijnen ze op cocktailprikkers als sneeuw voor de zon. Aperitiefje, iemand? -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerClaudia Rosseel