REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Koning Filip aanvaardt ontslag regering-Michel, regering in lopende zaken en geen vervroegde verkiezingen

Koning Filip heeft het ontslag van de regering-Michel aanvaard en de regering belast met de lopende zaken tot aan de verkiezingen in mei 2019. De koning vraagt de politieke verantwoordelijken een “gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak”. Er komen dus definitief geen vervroegde verkiezingen.

71 reacties

  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Filip als het volk mag kiezen, dan bestaat er enkel nog een eerlijk referendum of ken je dit niet?
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    En nu kunnen ze toch nog allemaal op tijd vertrekken voor een welverdiende vakantie, oef het had niet veel gescheeld.
  • saskia baumans

    5 jaar geleden
    Ik pleit voor het afschaffen van premies van ministers.als ik ontslagen ben of opstap krijg ik niks uitbetaald.Dat geld kan beter gebruikt worden dan aan deze zakkenvullers te geven.
  • Paul Jansen

    5 jaar geleden
    De koning hoopt natuurlijk dat iedereen in mei Marrakesh en de nieuwkomers heeft vergeten; dus nog 5 maanden doordobberen.
  • Wesley Christiaens

    5 jaar geleden
    En dat kan zomaar allemaal ... wanneer gaat het innen van belastingen in lopende zaken ? Als we geen regering hebben vind ik ook niet dat we ervoor moeten betalen... je gaat eens zien hoe snel we terug een regering hebben als er geen geld meer binnenkomst... in plaats van weer zo lang zonder regering te zitten...