Een Koerdische strijder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
Volledig scherm
Een Koerdische strijder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). © AFP

Koerden dreigen zich terug te trekken uit strijd tegen IS: “Focussen op eventuele aanval van Turkije”

De Koerden in Syrië dreigen ermee hun strijd tegen de rebellen van Islamitische Staat (IS) stop te zetten als ze hun troepen moeten terugplooien naar de Turkse grens. Dat heeft Ilham Ahmad, een politieke verantwoordelijke van de Koerden in Syrië, vandaag in de Franse hoofdstad Parijs gezegd.

9 reacties

  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Erdogan heeft in Turkije niets te zoeken. De Koerden hebben ook recht op 'n eigen land en verdienen alle lof in hun strijd tegen IS. Zij waren lange tijd bijna de enigen die weerstand boden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Oorlogen die eindigen. Dat is tegen de belangen van de wapenindustrie in de VS.
  • Marc Saerens

    5 jaar geleden
    Ik geef ze, de Koerden, geen ongelijk als ze gaan strijden voor behoud van hun eigen grondgebied in plaats van te vechten voor landen die zich niet willen of zelfs te laf zijn om zich te verdedigen. En dat 'de Belgen de dapperste zijn onder de Galliërs' zoals Cesar het uitdrukte, zal ook wel een vergissing of een grap geweest hebben zeker.............. Sire, er bestaan geen Belgen meer........... Van wie was die uitspraak ook alweer???
  • Eddy vandeweyer

    5 jaar geleden
    VS en Rusland spelen onder één hoedje en dat zal vroeg of laat ten koste zijn van de hele wereld bevolking, daar moet men echt niet meer aan het twijfelen.
  • Herman Mattheus

    5 jaar geleden
    Europa moet zelf zorgen voor zijn veiligheid. De Amerikanen laten weeral zien dat ze hun bondgenoten in de steek laten. Vietnam;Irak en nu Syrië.......