Vijf jaar met uitstel voor Lommelaar die vriendin probeerde te wurgen

Een 24-jarige Lommelaar die op 11 september 2016 zijn vriendin probeerde te wurgen, heeft vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank 5 jaar cel met uitstel gekregen. De man greep de jonge vrouw bij de arm en probeerde haar te versmachten door een kussen op het gezicht te drukken. Het slachtoffer wist te ontkomen door een mes te grijpen en de man vijf keer oppervlakkig te steken. “Ik heb gevochten voor mijn leven.”

geho

Rond 4.20 uur kwam het koppel thuis na een avondje stappen. Ze kregen meteen ruzie over het drugsgebruik van de man die onder invloed was. Het kwam twee keer tot een schermutseling. Een eerste keer wist de vrouw, die niet onder invloed was, zich los te maken en nam foto’s van de verwondingen. De Lommelaar greep zijn vriendin opnieuw vast en duwde een kussen op de mond om haar te versmachten. De politie vond later het kussen terug dat volledig besmeurd was met mascara en bloed. “In een ware doodsstrijd kon de vrouw een mes uit de keukenlade grijpen en stak de jongeman vijf keer. Hij hield er lichte verwondingen aan over”, aldus het parket. De dader probeerde zich nog te verweren door te stellen dat zijn vriendin hem eerst met een mes stak en dat hij zich verdedigde. “Wettige zelfverdediging.” De rechtbank volgde zijn redenering niet.

Uitstel

De vrouw liep na de wurgpoging naar het 150 m verder gelegen politiekantoor. Bij aankomst van de agenten aan de flat lag de dader voor het appartement tegen de grond. Het is onduidelijk of hij gesprongen of gevallen was vanaf het acht meter hoge dak. Wel hield hij er een gebroken dijbeen aan over. De rechter achtte de Lommelaar schuldig. “De intentie tot doden blijkt uit het levensbedreigend geweld in de halsstreek”, aldus het vonnis. De twintiger kan genieten van uitstel van straf. Hiervoor moet hij zich laten begeleiden voor zijn verslavings- en agressieproblematiek en een nuttige dagbesteding vinden. Aan het slachtoffer is hij 10.025 euro verschuldigd. Ook draait de dader nog op voor mogelijke psychische schade in de toekomst bij de vrouw. De gerechtskosten bedragen 4.322 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer