De koeltorens van de kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
De koeltorens van de kerncentrale van Doel. © REUTERS

Een week na heropstart: kerncentrale Doel 4 stilgelegd door verstopte filter

Kerncentrale Doel 4 wordt gecontroleerd stilgelegd. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel en meldt persagentschap Belga. Aanleiding is het uitvallen van een pomp. 

61 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Ronny Ooijen, inclusief de "scheurtjes", waardoor de reactoren verplicht werden stilgelegd en het recente betonrot buiten de reactorgebouwen, was de "op" tijd van alle kernreactoren in dit land 84% bij een gemiddelde leeftijd van 38 jaar. Nederland heeft de uitbating van Borssele verlengd tot 60 jaar, de VS gaan tot 80 jaar. De VS heeft net een paar dagen geleden besloten om kernenergie weer volop te ondersteunen met goedkeuring van beide partijen in de Senaat.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Ferdinand Engelbeen, kerncentrales met een betrouwbare levensduur van minstens 40 tot wel 60-80 jaar? Excuseer maar de feiten spreken u tegen. Hoe oud zijn de kerncentrales hier en deze zijn al jaren niet meer betrouwbaar. Tenzij stilstanden van meerdere maanden of zelfs meer dan een jaar onder de noemer 'betrouwbaar' vallen. Dirk Geuns, PV Cycle Belgium recycleert zonnepanelen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Matt Casters, vorige woensdag een toespraak beluisterd door een ecomodernist - een ecologist die voor haalbare oplossingen, dus vóór kernenergie is. De eerste 20 jaar is de stroom uit een kerncentrale duurder dan wind, maar goedkoper dan zon, beiden zonder back-up of opslag. Na 20 jaar is de investering afgeschreven en wordt kernenergie veruit het goedkoopst met een betrouwbare levensduur van minstens 40 tot wel 60-80 jaar. Overigens in China voor de helft van de prijs...
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Technische installaties zijn altijd al mogelijk gehinderd door kleine mankementen zoals deze. Dat is altijd al zo geweest. Maar nu is een kapotte lamp op het toilet in Doel of Thinage al breaking-news.
  • Maria de swert

    5 jaar geleden
    Dit vond ik tijdens de week de" beste mop van het jaar" ; Minister van ENERGIE , geen probleem tot met nieuwjaar , want tussen Kerst en Nieuwjaar zijn er toch veel mensen op verlof !!!! Zie maar dat uw oude vliegtuigmotoren niet ontploffen , erg hé , hoe heet dit land nu weer , ik denk dat ze in het buitenland nogal lachen met ons en wij dragen toch genoeg af hé !