REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Jongen van 13 uit Torhout vindt 1.050 euro... en schenkt het geld weg aan goed doel

Een 13-jarige jongen die maar liefst 1.050 euro op de trein vond, mag als eerlijke vinder het geld houden, oordeelt de politie van Torhout. Chase Van den Broucke heeft samen met zijn ouders beslist om het bedrag aan een goed doel te schenken, meldt Radio 2 West-Vlaanderen.

19 reacties

  • Maurice Berden

    5 jaar geleden
    Peter Jurgens, negatief zijn is gemakkelijk. Mijn echtgenote is peetouder van een Nepalese jongen via een kleinere organisatie. Hij leeft samen met zijn ouders in armoede in Kathmandu. Wij betalen zijn schoolgeld, ziekteverzekering en af en toe een extraatje om schoenen of kledij voor school te kunnen kopen. Wij zijn 100% zeker dat het geld dat wij geven juist terecht komt, dus ......informeer u vooraleer u oordeelt !!!
  • Peter Jurgens

    5 jaar geleden
    En nog steeds begrijpen mensen niet dat goede doelen de grootste zakkenrollers zijn die een fortuin aan de belastingbetaler kost.De dag dat je hulp nodig hebt bestaan er geen goede doelen. Informeer jullie eens hoe ze te werk gaan, en wat het jouw kost ;)
  • Chris Van Belle

    5 jaar geleden
    Straf. Een dikke pluim voor die jongen en zijn ouders.
  • Marc Van Dyck

    5 jaar geleden
    Geld van een ander weggeven is makkelijk, dat doen onze politiekers elke dag.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Vreemde uitspraak na wat ik enkele weken geleden hierover in "de inspecteur" heb gehoord. Alle geld moet verplicht aan de politie gemeld en gegeven worden en bij niet afgehaald zou het aan de staat gegeven worden. Maar als de rechter dit beslist goed voor die prachtige kerel.