Het Capitool
Volledig scherm
Het Capitool © AFP

Amerikaanse overheid stilgelegd: “We zijn voorbereid op een heel lange shutdown”

 Een deel van de Amerikaanse overheidsdiensten zijn sinds middernacht lokale tijd (6 uur Belgische tijd) gesloten, omdat er in het Congres geen akkoord kon worden gevonden over de begroting voor volgend jaar. Het gaat slechts om een deel van de overheidsdiensten, want 75 procent van de Amerikaanse begroting was eerder al goedgekeurd.

21 reacties

  • Jarne Van Pelt

    5 jaar geleden
    Trump zijn belofte was de muur te bouwen met geld van Mexico. Maar dat zijn de (hoofdzakelijk achterlijke) Trump-aanhangers blijkbaar vergeten. Die man is een clown, een heel koppige dan nog. Arme VS.
  • Jacques Creeten

    5 jaar geleden
    Jens , trump zijn belofte was toch een muur op kosten van de Mexicanen ?
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    En zeggen dat Trump indertijd nog zei dat een shutdown altijd de schuld van de president is en dit een teken is dat de president zwak is!
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    De afgelopen 2 jaar waren de republikeinen. Aan de macht in de senaat. Toen is er ook niet veel van in huis gekomen voor die muur en nu de democraten vanaf januari terug de meerderheid hebben zijn zij de schuldigen volgen kleuter Trump
  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Ieder jaar het zelfde grapje. Zouden ze in de VS daar niks op kunnen vinden ? Ieder jaar weer moet hier een journalist proberen uitleggen hoe dat systeem daar in elkaar zit, en na een paar dagen is alles weer bij het oude.