© Roger Dreesen

© Roger Dreesen

© Roger Dreesen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Expo 250 unieke kerststalletjes

Gruitrodenaar Jeff Kusters stelt de komende weken 250 unieke kerststallen tentoon, een selectie uit zijn unieke privéverzameling van meer dan 600 beeldengroepen uit de hele wereld. Landelijke Gilde Gruitrode organiseert ter gelegenheid van deze expo een wandeling door Roy met een afsluitende drink in de schaduw van de kerststal.

RDr

Jeff mag voor zijn initiatief rekenen op de medewerking van heel wat dorpsbewoners en handelaars. De beeldengroepen worden immers tentoongesteld op vensters en etalages van woningen en winkels in het centrum van Gruitrode.

Marco Goossens, voorzitter Landelijke Gilde Gruitrode: "De bestuursleden van Landelijke Gilde Gruitrode bouwden een nieuwe grote kerststal bij de pastorij van Gruitrode. Doel is dorpsbewoners bij elkaar brengen in deze kerstdagen. De kerststal wordt ingenomen door een kleine schaapskudde, een leuke trekpleister voor kinderen.’

De tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op zaterdag 22 december tussen 18u en 21u. Je kunt je dan niet alleen opwarmen aan de jeneverbar. De kerststal zal dan ‘bewoond’ worden door levende dieren en figuranten van Ne Huip Te Koekeloere!, met een echte kerstbaby. Daarnaast zie je houtkunstenaar Leon Leekens aan het werk om de definitieve grote kerstbeelden voor de grote kerststal te maken die gedurende de hele periode te bezichtigen zijn. Dit zal een abstracte vorostelling zijn van Maria, Jozef en het kindje Jezus.

De tentoonstelling is te volgen via een bewegwijzerde route die je op iedere locatie kunt starten, dit doorlopend van 23 december tot 6 januari 2018.

Ten slotte nog een oproep: Indien u thuis nog een bijzondere kerstbeeldengroep heeft en denkt dat deze beter tot zijn recht komt bij een gepassioneerde verzamelaar, mag u zeker contacteren via jeff.kusters@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer