Herman De Bode NVA, in het warandepark (archiefbeeld).
Volledig scherm
Herman De Bode NVA, in het warandepark (archiefbeeld). © Eric de Mildt

Voormalig kabinetschef van Jambon: "Ik hoop dat het land onbestuurbaar wordt"

"Ik hoop dat het land onbestuurbaar wordt. Het is de enige manier om het ten gronde te veranderen". Aan het woord is Herman De Bode, de vroegere kabinetschef van gewezen N-VA-vicepremier Jan Jambon, in de weekendkrant van De Tijd. 

186 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De spreidstand van de Vlaamse trado-partijen (Open vLD, cD&v, sp.a, Groen) is niet om aan te zien. Allen zweren ze bij een goed bestuur voor hun kiezers terwijl de federale regering niets meer kan gerealiseerd krijgen gezien de onenigheid Noord-Zuid. En de enige oplossing, het confederalisme (= eigen bestuur voor eigen verantwoordelijkheid) zweren ze simpelweg af. Hoe ondemocratisch en anti-Vlaams is dat.
  • Rudy Dozie

    5 jaar geleden
    @andré joye , ik zou hier beetje bijsturen hoor van al dat geld op de spaarboekjes , Het is geweten dat er voor +- 268milj € op de spaarboekjes staat in Belgie , maar wat je ook moet weten dat er 70 % van die gelden in het bezit zijn van 42 families ?? Reken en tel zelf maar wat de gewone burger gemiddeld op zijn spaarboekje heeft !!
  • Herwig Depoorter

    5 jaar geleden
    Dat zou wel eens lelijk kunnen tegenvallen. Geen enkele Waal wil nog met NVA regeren en van confederalisme willen ze al zeker niet weten. Ter info : Bekijk op zondag voormiddag op RTL het programma "C'est pas toujours dimanche" met Christophe Deborsu als moderator en stel vast dat er weinig begrip en vriendschap is voor de Vlaming in het algemeen en de NVA in het bjjzonder. en al zeker niet voor het derven van de miljarden uit Vlaanderen voor Brussel en Wallonië.
  • Marie Jolie

    5 jaar geleden
    Een meerderheid van de bevolking is dat geruzie onder politici beu. De gele hesjes zullen meer en meer in actie treden want de bevolking lijdt meer en meer honger. Dat is blijkbaar nog altijd niet tot de ruziemakers door gedrongen.
  • camiel huughe

    5 jaar geleden
    Klassiek Belgisch : er moet eerst een ramp gebeuren vooraleer ingegrepen wordt. België is een ramp. Dus ingrijpen ter beveiliging is een daad van burgerzin.