thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Opgepast voor phishingmails: cybercriminelen profiteren van pakjesperiode

Opgepast, want de kans is groot dat u deze dagen een bericht in uw mailbox ontvangt waarin Bpost, Colruyt en andere afzenders in vlekkeloos Nederlands vragen om gegevens te verifiëren. Maar in werkelijkheid gaat het vaak om criminelen die allerlei gegevens proberen af te troggelen waaronder kredietkaartgegevens, adressen en geboortedata.

11 reacties

  • herman de genst

    5 jaar geleden
    Ik ben nog altijd voorstander van handje contante , noem dat maar ouderwets , maar de kans dat je in de zak word gezet is beduident kleiner . Trouwens het geld dat mensen op die manier kwijtspelen en dat nadien word gerecupereerd Door de banken , vanwaar zou dat komen denkt u ? Hebt u kortelings nog naar uw rente gekeken ? Neen hoor geef mij maar de oude wijze .
  • Diederik De Deckere

    5 jaar geleden
    @Ghislain HUYSENTRUYT Ga naar webmail.telenet.be, klik op instellingen en e-mail regels en daar heb je als gebruiker alle vrijheid in te stellen wat je maar wilt. Al wens ik je veel succes want spammers zijn wel slimmer dan dat.
  • Ghislain Huysentruyt

    5 jaar geleden
    Ik begrijp jullie oplossing wel, ik merk de verdachte mails ook wel op, maar men zou ons kunnen helpen met een eenvoudige blokkering toets of de span toets die de afzender blokkeert. Als je span indruk is het toch omdat je die afzender definitief wil blokkeren. Ik verwijt telenet dat ze daar geen oren naar hebben. Ik denk dat ze meer bezig met hoe ze onze rekeningen kunnen verhogen?
  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    Telenet is koploper om deze mails door te laten je kan ze als spam aanvinken en morgen staan ze er weer vrolijk tussen Gmail is gratis en eenvoudig zonder spamgedoe Telenet verwijderd ze op geen enkele manier Bied dan beter geen mail aan zoals orange en maak het goedkoper
  • PAUL FRANCK

    5 jaar geleden
    Wij hebben er al honderden gekregen , maar niet op gereageerd en wat wij al allemaal gewonnen hebben , zelfs een mini cooper staat op mij te wachten moet steeds alleen maar de verzendingskosten betalen van ongeer 1€ tot 2€50 en dat blijft komen