Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

‘Wij Zijn Socialisten’ voor aanvang partijbijeenkomst sp.a: “Het zal spannend worden”

De Antwerpse sp.a-kopstukken Yasmine Kherbache, Jinnih Beels en Tom Meeuws.Beeld Photo News

Volgens Christ’l Van der Paal van ‘Wij Zijn Socialisten’, een beweging die zich in heel Vlaanderen inzette voor sp.a in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, wordt het straks “spannend” op de partijbijeenkomst van sp.a waar het Antwerpse bestuursakkoord voorgelegd wordt. Eerder riep de beweging al op aan de militanten om tegen te stemmen. 

De beweging ‘Wij Zijn Socialisten’ riep eerder deze week al de leden op om tegen te stemmen, wat de inhoud mogen zijn. Stephen Bouquin, de medeoprichter van de groep die wil dat de sp.a een meer radicale koers vaart, verwijst naar de N-VA als een partij “die steeds moeilijker haar racistische trekjes kan maskeren”.

In De Ochtend op Radio 1 verklaarde Christ’l Van der Paal, die op nummer 35 op de Antwerpse lijst stond voor sp.a, maar ook aangesloten is tot ‘Wij Zijn Socialisten’, dat het “spannend” zal worden op de partijbijeenkomst van vandaag. “De kansen zijn fiftyfifty” klonk het in afwachting van de stemming van straks. “Ik heb weet van loyale militanten die nu verklaren dat ze de grens bereikt hebben", aldus Van der Paal. 

“Je merkt ook op sociale media van mensen die niet van Antwerpen zijn, dat ze argwanend kijken naar sp.a mocht ze samengaan met Bart De Wever. Dat heeft impact op linkse mensen mocht je samenwerken met hem. Dat is geen goeie zaak voor de partij”, klinkt het.

“Wij hebben al veel water bij de wijn moeten doen”, gaat Van der Paal verder. “Wat natuurlijk ook logisch: we zijn niet de grootste fractie binnen die ‘misschien-coalitie’. Maar dan nog. Sp.a heeft het moeilijk, maar was terug vertrouwen aan het winnen door een echt linkse koers te varen. Het programma van de sp.a stad Antwerpen was dan ook heel links. Ik vrees dus dat we ons op deze manier zouden kapot regeren.”