© Photo News

Messi en Neymar zetten verdedigers van Manchester City te kijk met ruime zege

Barcelona heeft Manchester City met een kater huiswaarts gestuurd. Het won in groep C van de Champions League met 4-0. Messi was met drie goals weer de ster van de avond, maar de manier waarop de verdediging van City blunderde deed pijn aan de ogen. Vooral over de rode kaart van Claudio Bravo zal nog lang nagekaart worden.

maj

Nee, het zat Pep Guardiola niet mee. Zijn Manchester City verloor met 3-0 van zijn Barcelona, en bij elk doelpunt ging een speler opzichtig in de fout. Eerst Fernandinho, dan Claudio Bravo en dan John Stones.

© Photo News

Misser 1: Fernandinho

Het was Barcelona dat doorlopend de betere ploeg was en gewoontegetrouw de bal monopoliseerde. Maar kansen...nee, die daarop was het wachten tot de eerste misser van City. Het was Fernandinho die na een kwartier spelen in de eigen zestien uitschoof, waardoor ene Lionel Messi plots moederziel alleen voor Claudio Bravo stond. Het vervolg kan u wel raden en een sleepbeweging later stond het 1-0.

© REUTERS

Even later had ook Neymar nog een goaltje aan de voet, maar Claudio Bravo kwam ver uit doel en stopte de bal met lijf en leden. En Manchester City? Dat moest al zijn energie steken in het neutraliseren van de Barça-sterren. Zelf een aanval opzetten lukte ook amper, en dat had ook te maken met de afwezigheid van de licht geblesseerde Sergio Aguëro. Zijn plaats vooraan werd overgenomen door Kevin De Bruyne, de man die normaal de aanvallen mee opzet. Veel zagen we onze landgenoot niet in de bal: hij liep vooral achter een soms ongrijpbare bal.

© REUTERS

Toch forceerde Manchester City nog twee grote kansen: eerst dribbelde Ilkay Gündogan de thuisdefensie als paaltjes voorbij en bracht Ter Stegen knap redding, op slag van rust kopte John Stones een prachtige vrije trap van Silva net naast. Enkele seconden later had Lionel Messi de 2-0 aan de voet nadat hij zichzelf op even prachtige als simpele wijze vrijspeelde. Claudio Bravo bracht in twee tijden redding.

Misser 2: Claudio Bravo

Na 56 minuten was het tijd voor deel twee in de Comedy Capers-show. Claudio Bravo kwam ver uit om de bal te ontzetten, deed dat recht in de voeten van Suarez en hield vervolgens diens lob met de handen tegen...buiten zijn strafschopgebied. Een logische rode kaart was het gevolg en invallersdoelman Willy Caballero mocht de rest van de wedstrijd tussen de palen postvatten.

Toen ging het plots razendsnel: Kevin De Bruyne verloor drie minuten na de rode kaart de bal op het middenveld, Iniesta bediende Messi en de Argentijn plaatste het leer perfect in de rechterhoek: 2-0. Alle Engelse hoop was dan al lang vervlogen, al kreeg De Bruyne nog een uitstekende kans om de eer te redden. Zijn schot was niet geplaatst genoeg om Ter Stegen te verschalken.

© REUTERS

Misser 3: John Stones

Luttele minuten na de kans van De Bruyne stond het 3-0: Suarez profiteerde van een nieuwe fout bij City -ditmaal van John Stones- en bediende Lionel Messi. Die kon simpel binnentikken. Vijf minuten voor tijd zoefde de Argentijn nog eens voorbij de verdedigers van City en haalde Clichy hem neer. De logissche strafschop liet Messi aan kameraad Neymar...die recht op Caballero trapte. Een minuutje later maakte de Braziliaan zijn misser goed en trapte hij de 4-0 binnen. Assist: Lionel Messi.

Guardiola

En Guardiola? Die kon al dat geknoei niet meer aanzien. Hij wordt geacht hoge ogen te gooien in de Champions League, maar werd vandaag met de pijnlijke realiteit geconfronteerd: zijn nieuwe ploeg staat sportief nog steeds een trapje lager dan zijn oude ploeg.

Ondanks de zware nederlaag staat City wel nog tweede in groep C. Het haalde vier op negen, Barcelona staat comfortabel eerste met het maximum van de punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League