© JCr

Jef Cleeren huwt op 84-jarige leeftijd met zijn muze Nicole

Op het stadhuis van Sint-Truiden is zaterdagnamiddag ere-burgemeester Jef Cleeren in het huwelijk getreden met Nicole Rekoms (63). Nicole is al 30 jaar de verloofde van Jef en sinds 25 jaar zijn levensgezellin.

Jozef Croughs

Voor burgemeester Veerle Heeren was het een speciaal moment om haar partijgenoot en politiek CD&V-icoon in het echt te verbinden. “Het geeft een enorm warm gevoel, zeker nu in deze Kerstmisperiode om dit koppel dat ruim 25 jaar lief en leed deelde met een verliefde blik in de ogen hun ja-woord te geven,” zegt Heeren die de wens uitsprak dat de rode draad van de liefde nog lang door hun leven mag mocht blijven kronkelen. Nicole was de steun en toeverlaat in mooie maar ook tijdens moeilijke momenten. Zeker toen zijn enige zoon Trudo Cleeren in januari 2014 op 56-jarige leeftijd plotseling overleed. Dankzij Nicole klom Jef uit een diep dal en kon hij zijn taak als gemeenteraadsvoorzitter opnieuw opnemen. “Met dit huwelijk krijgt Nicole de zekerheden die zij verdient en haar toekomen,” zegt de kersverse echtgenoot .

Als lijstduwer met 1250 voorkeurstemmen haalde Cleeren het vijfde beste resultaat tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Aan het begin van de volgende legislatuur in januari 2019 is hij 49 jaar actief in de politiek. Hij is niet alleen de oudste Limburgse kandidaat maar ook met zijn 48 jaar het langst zittende provincieraadslid. In de gemeentepolitiek kan Cleeren terugkijken op een mooi palmares. Zijn loopbaan begon 48 jaar gelden waarvan drie jaar OCMW-raadslid, 3 jaar schepen en 18 jaar burgemeester. De overige jaren zetelde hij onafgebroken als gemeenteraadslid waarvan 4 jaar als voorzitter van de gemeenteraad. Stoppen zit er nog niet in. Hij wilde zijn kiezers niet teleurstellen en wil nog verder doen.

© JCr