© EPA

Weer een kandidaat minder voor Anderlecht: mogelijke opvolger Hein Vanhaezebrouck tekent bij Bayer Leverkusen

Anderlecht is na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck een week geleden nog steeds op zoek naar een nieuwe coach. Peter Bosz, één van de mogelijke kandidaten, zal Hein alvast niet opvolgen. De Nederlander werd zondagochtend voorgesteld als de nieuwe trainer van het Duitse Bayer Leverkusen.

svar

Zie ook:

Bayer Leverkusen heeft zijn coach Heiko Herrlich (47) op de keien gezet. Met Peter Bosz (55) werd al een opvolger aangeduid, zo maakte de Bundesliga-club zondag bekend. De Nederlander zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2020. Vanaf 4 januari 2019 gaat Bosz aan de slag bij Leverkusen.

Herrlich, in juni 2017 aangesteld door Bayer Leverkusen, mag beschikken ondanks twee opeenvolgende zeges in de Bundesliga. Zaterdag won Leverkusen nog met 3-1 van Hertha Berlijn. Vorig seizoen leidde Herrlich zijn team naar de vijfde plaats in de competitie. Na 17 speeldagen is de club dit seizoen negende in de Duitse eerste klasse. In de Europa League won Leverkusen groep A met FC Zürich, AEK Larnaca en Ludogorets. In de zestiende finales wacht een duel met Krasnodar. Volgens sportdirecteur Rudi Völler is er echter sprake van een “stagnatie in de ontwikkeling van het team”, waardoor de clubleiding moest ingrijpen.

Naam minder voor Anderlecht

De aankondiging betekent dat er een nieuwe naam van de shortlist van Anderlecht geschrapt mag worden. De Brusselaars namen vorige zondag afscheid van coach Hein Vanhaezebrouck na het verlies op Cercle Brugge en zijn nog op zoek naar een nieuwe trainer. Assistent-trainer Karim Belhocine nam de taken van Vanhaezebrouck voorlopig over, maar verbetering bracht dat vooralsnog niet. Anderlecht speelde zaterdagavond een zeer zwakke partij op bezoek bij Moeskroen en ging met 3-1 de boot in. Paars-wit pakte 1 op 15, ziet het gat met de andere topclubs steeds groter worden en kan vandaag zelfs uit de top zes wegvallen. Algemeen manager Michael Verschueren kondigde aan dat de komst van de nieuwe coach pas in januari afgerond zal worden.

Tweede Duits avontuur voor Bosz

Bosz verdiende als coach zijn strepen vooral in eigen land. De 55-jarige Nederlander was al coach van onder meer Vitesse, Ajax en Heracles en was ook even actief als sportief directeur bij Feyenoord. Met Ajax werd hij in het seizoen 2016-2017 tweede in de Eredivisie. Hij was nadien ook actief als trainer van Borussia Dortmund, maar daar werd hij vorig jaar ontslagen wegens slechte prestaties. Nu gaat hij met Bayer Leverkusen dus een nieuw Duits avontuur aan. Leverkusen staat halverwege het seizoen pas op plek negen in de Bundesliga, al is het gat met nummer vijf Eintracht Franfkurt slechts drie punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer