Bestuurder (29) richt ravage aan: vier voertuigen rijp voor de schroothoop, ook schade aan gevel

© aft

Een 29-jarige jongeman uit Oostkamp heeft zaterdagavond met zijn wagen een ravage aangericht in de Ruddervoordestraat in Torhout.

aft

Rond 19 uur reed A.D. met zijn zwarte Hyundai i40 met hoge snelheid in de richting van het Torhoutse centrum. Bij het naderen van het kruispunt met de Zwevezelestraat haalde de jongeman vlak voor een bocht een voorligger in, maar bij het opnieuw invoegen raakte zijn wagen aan de rechterzijde een paaltje waardoor hij de controle over het stuur verloor en aan de overkant van de weg twee geparkeerde voertuigen - een Suzuki Wagon R en een Citroën C1 - ramde.

Door de impact vloog zijn wagen tegen zijn achterligger om vervolgens tegen een voorgevel tot stilstand te komen. Al bij wonder bleef A.D. ongedeerd.

Hij legde wel een positieve ademtest af waarna zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen werd ingetrokken. Ook de materiële schade is enorm. Alle vier de betrokken voertuigen werden getakeld en zijn rijp voor de schroothoop. Ook de voorgevel van de woning liep heel wat schade op.

© aft

© aft

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen