© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rusthuis dat ook jonge mensen huisvest valt in de prijzen

Woon- en zorgbedrijf Triamant uit Turnhout heeft de Unizo-titel kmo van het jaar in de provincie Antwerpen in de wacht gesleept. Het dankt de onderscheiding aan zijn unieke ‘alternatieve rusthuizen’.

Christof Willocx

Triamant, met hoofdzetel in Turnhout, is een onderneming die al tien jaar een alternatief bedenkt voor het rusthuis. Het Kempense bedrijf heeft op vijf plaatsen in Vlaanderen sites met flats gecreëerd waar oudere en jongere mensen door elkaar wonen.

© JHS

“Triamant is in geen enkel opzicht te vergelijken met een traditioneel rusthuis”, zegt Jo Robrechts, voorzitter van Triamant. “We streven naar een mix van leeftijden, bijvoorbeeld door jongere vrijwilligers aan te trekken die in ruil voor minimaal tien uur hulp per maand een korting krijgen op de woonkosten. Ze kunnen dan boodschappen doen, of gewoon gezellig gaan babbelen met de oudere bewoners.”

Robrechts wil de leeftijd van de bewoners op zijn sites stelselmatig verlagen. “In onze nieuwste vestiging in Geluwe in West-Vlaanderen is minimaal een op de zes bewoners tussen de 20 en 55 jaar. En binnenkort breiden we onze site in Velm, een deelgemeente van Sint-Truiden, uit. In die uitbreiding is er ook plaats voor vijf gezinnen met jonge kinderen.”

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER