Meer dan vierhonderd kilo cocaïne op weg naar Antwerpen onderschept

In twee Braziliaanse havens hebben de lokale autoriteiten deze week ladingen cocaïne die voor Antwerpen bestemd waren onderschept. In totaal werd meer dan vierhonderd kilogram onderschept.

sare

Bij twee controles in de havens van Paranagua en Santos in Brazilië werden vorige week woensdag en vrijdag twee ladingen cocaïne met bestemming Antwerpen gevonden. De eerst vangst vond plaats in de zuidelijke havenstad Paranagua. Na een tip doorzochten politie en douane daar een schip. Tijdens die controle werd 88 kilogram cocaïne gevonden in een container die voor Antwerpen bestemd was.

Lees verder onder de foto

© rr

Vrijdag was het dan opnieuw prijs, nu in de haven van Santos. Op de kaai werd daar een verdachte container bestemd voor Antwerpen gecontroleerd voor hij aan boord van een schip ging. Een getrainde hond gaf onmiddellijk aan dat er drugs in de container zaten. Te midden van een lading straatstenen werden volgens de lokale autoriteiten uiteindelijk elf sporttassen aangetroffen, gevuld met blokken cocaïne. In totaal werd 332 kilogram van het witte poeder in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER