Vrouw krijgt 30 maanden voorwaardelijk voor ontvoering kinderen

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft woensdag Ann T. (54) uit Turnhout veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijke celstraf, met uitzondering van de periode die ze doorbracht in voorarrest. De vrouw ontvoerde enkele jaren geleden twee van haar kinderen naar Kroatië. Ze mag geen contact meer hebben met haar ex en vier van haar kinderen.

ima

De beklaagde had tussen 1991 en 2005 een relatie met een man die in Wallonië woont. Samen kregen ze vier kinderen.

In september 2010 bleken twee minderjarige kinderen en de moeder plots onvindbaar. In maart 2011 werd het drietal bij een grenscontrole aangetroffen op een bus in Kroatië. Ook een vijfde kindje van Ann T. behoorde tot het gezelschap. Pas op 27 juli 2012 werd de vrouw uitgeleverd aan ons land en aangehouden. In oktober 2012 kwam ze vrij onder voorwaarden.

De rechter in Turnhout bevond haar schuldig aan het verborgen houden van twee jonge kinderen, het laten opstellen van valse medische attesten en het niet naleven van de omgangsregeling.

“De feiten zijn ernstig. Ann T. heeft het recht in eigen handen genomen en twee van haar kinderen met een goed voorbereid plan ontvoerd en gedurende 22 maanden verborgen gehouden”, zei rechter Willemijn Verhoeve. “Het gebeuren heeft een grote impact gehad op de vader, de twee kinderen en de andere kinderen.”

Omdat de vrouw eerder al is veroordeeld voor belaging van haar ex man, kreeg ze een contactverbod opgelegd. Alleen als de meerderjarige kinderen zelf contact zoeken, mag ze hen ontmoeten. Ze moet ook een vast adres nemen en een gepaste begeleiding volgen. Aan de vader en de vier kinderen moet ze in totaal 21.000 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen