Photo News/Twitter Play Sports
Volledig scherm
© Photo News/Twitter Play Sports

Wout van Aert neemt gas terug na tirade over aftelklok: “Excuses aan de UCI, tijdklok maakt zaken duidelijk voor iedereen”

VeldrijdenOpmerkelijk beeld na de Wereldbekercross in Namen. De UCI plaatste een aftelklok in de tent waar Wout van Aert op de rollen aan het uitrijden was. De wereldkampioen kreeg tien minuten om naar de ceremonie te komen. “Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd”, vertelde een geïrriteerde Van Aert aan Sporza. Een dag later neemt Van Aert gas terug. “Excuses aan de UCI, ik ben het eens met de aftelklok.”

168 reacties

  • Staf Van de Walle

    5 jaar geleden
    En plots past de UCI de reglementen aan, tbv wie? en op vraag van wie?, vroeger was het dat het podium 10min na de aankomst van laatste gebeurde, nu plots 10min na aankomst van de derde, wedden dat er een hollander achter zit.
  • Joke Van Kalmthout

    5 jaar geleden
    Kennelijk is Wout niet zo gewend aan ploegendiscipline. Sponsoren zijn van levensbelang voor ploegen en juist tijdens de ceremonie kunnen de sponsornamen getoond worden. Nog beter is dat de ceremonie ook op TV te zien is, maar dan moet die niet te lang op zich laten wachten door onprofessioneel gedrag van iemand als Wout. Sta er niet van te kijken als zijn nieuwe ploeg hem hierover al op de vingers getikt heeft.
  • Bram Collins

    5 jaar geleden
    Er bestaat ook zoiets als respect voor de winnaar. Dat heeft van Aert totaal niet naar van der Poel toe. Zo maak je jezelf niet geliefd. Echte kampioenen hebben respect voor elkaar. Van Aert kan dan met veel geluk wereldkampioen zijn geworden, maar voor mij is van der Poel de echte wereldkampioen, zeker over het hele seizoen gezien. Van Aert is een eendagsvlieg, met veel gelijk kampioen geworden!!!
  • Guido Volkaerts

    5 jaar geleden
    NOOIT je excuses aanbieden en NOOIT terugkomen op gedane uitspraken Wout. Wout heeft nog één doel en dat is wereldkampioen worden en om dat te bewerkstelligen en die enkele procentjes op VdP die hij tekort komt in te halen moet onder andere die cooldown dienen. VdP voelt nattigheid (zie Namen als Wout daar zijn start niet mist...) en gaat bleiten bij de UCI waarna deze ingrijpt en regeltjes verzint die nog niet bestonden en Wout wat gaat pesten, vreemd...
  • Bram Collins

    5 jaar geleden
    VDP kan zich permitteren, om tijdens de cross, in de laatste paar rondes, al aan een cooling down te doen!! Wat een klasse. Jammer van die aantijgingen over doping. Ik vraag me af, toen Nijs alles won, of er toen ook van die zielepoten waren, die Nijs beschuldigden van dopinggebruik. Ik dacht van niet, want Nijs is een Belg!!!!