Jonge man riskeert acht maanden cel voor doodrijden koppel

© pma

© pma

© pma

© repro pma

© repro pma

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nico D. (21) riskeert acht maanden cel voor het ongeval in juli vorig jaar in Ruien (Kluisbergen) dat Marianne Lecomte en haar partner Pascal Buysens (beiden 53) het leven kostte. Hij reed te snel en was onder invloed.

Peter Malaise

Nico D. stond voor de derde keer in een jaar tijd voor de politierechter.

Op 9 juli 2015 verloor Nico D. (toen 20) met 70 kilometer per uur, bij het verlaten van een zone 30, de controle over zijn wagen. Hij slipte en maaide Marianne Lecomte enPascal Buysens van het voetpad. Beiden overleefden de klap niet. Nico D. bleek gedronken te hebben.

“Nog maar eens een drankmisbruik met dodelijke afloop in het verkeer”, zei de procureur. “Ik vorder acht maanden celstraf, 4.800 euro boete en vier jaar rijverbod want er is herhaling in het spel.”

Zijn advocaat Eli De Frene, hield een opmerkelijk pleidooi.

Hij herhaalde zeker tien keer dat Nico D. zeer veel spijt had en zijn verantwoordelijkheid wil nemen. “Hij heeft even een mindere periode gekend omdat er spanningen waren met zijn moeder. Hij had die 9de juli inderdaad niet meer achter het stuur mogen kruipen, maar omdat hij nog niet veroordeeld was voor de eerdere feiten, en hij dus nog niet voor de rechter had moeten staan, drong het blijkbaar niet goed tot hem door. Dat hij dronken was, betwisten we. Volgens het verslag kon hij op een lijn lopen, een tekst schrijven.”

“Ik ben opgelucht dat mijn cliënten niet aanwezig waren zodat zij gespaard bleven van dit pijnlijk pleidooi dat volledig in strijd is met zijn spijtbetuiging en zijn gedrag”, zegt Hélène Claeys, advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen