Eén dag burgemeester en Siebe (17) mag meteen Mathilde ontmoeten

© djr

Een figuur als onze koningin kom je niet dagelijks tegen en net daarom is het voor Siebe Declercq (17) uit Kortrijk vandaag zo'n speciale dag. Hij beleeft niet alleen een onvergetelijke dag als burgemeester, maar hij kreeg ook te horen dat hij Mathilde mag ontvangen.

Joerie Dewagenaere

Siebe Declercq (17) uit Kortrijk kruipt vandaag voor één dag in de huid van de burgemeester voor het project Zuiddag. Toen hij zijn krabbel zette om de uitdaging aan te gaan, had hij waarschijnlijk enkele scenario's in gedachten. Vergaderinkje hier, lintje doorknippen ginder en misschien wel ook wel eens een handje of drie, vier schudden. Maar morgen wordt dan toch dat tikkeltje spectaculairder voor Siebe.

Onze koningin Mathilde bezoekt namelijk de Biënnale Interieur, en laat die nu net in Kortrijk plaatsvinden. En, toeval of niet, de ontvangst van onze majesteit blijkt eveneens net een werkje voor de burgemeester zijn. “Eerst dacht ik dat het om een grapje ging. Pas wanneer enkele mensen het me het nieuws bevestigden, wist ik dat het realiteit was”, zegt de leerling Sport aan Rhizo Campus Oost. “Op school schrokken ze ook. Velen zullen het pas geloven eens ze het met eigen ogen zien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen