Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Betonstop’ heeft omgekeerde effect: sindsdien méér open ruimte ingenomen

Er wordt vandaag per dag twee hectare open ruimte méér ingenomen dan in 2015. En dat ondanks de 'betonstop', die een jaar later werd afgekondigd, melden De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

26 reacties

  • Gert Cauwenberg

    5 jaar geleden
    Marie Claire, de betonstop is wel een idee van CD&V-minister Joke Schauvliege - die van haar milieubeleid inderdaad een 'joke' maakt...
  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    onze eens groene gemeente, Diegem, is nu ineens een gebetoneerde gemeente geworden. Elk graspleintje, elke boom, elke wei, elke braakliggende grond wordt volgebouwd met appartementen, die jawel niet bewoond geraken.
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Inderdaad... als je alleen al de oppervlakte moest berekenen van alle 'groene' voortuintjes die (onwettig) omgevormd zijn (en worden) naar betonnen parkeerplaats voor 1 of twee auto's, dan zou het 'groenbeleid' wel eens de cijfertjes voor het aantal vierkante kilometer 'groen' in België drastisch moeten aanpassen hoor.
  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Dat zag je toch zo aankomen, gezond boerenverstand zegt mij dat veel mensen nu nog vlug dingen gaan doen die later verboden worden, en liefst nog vlug zonder bouwvergunning. Wie eens rondziet in zijn eigen omgeving ziet genoeg. Vermits minister Schauwvliege geen boerenverstand heeft zag ze dit niet aankomen, voila !
  • Hugo Verlot

    5 jaar geleden
    Terug een staaltje van onkunde vanwege onze politiekers.