IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneur Cathy Berx

Bij provinciegouverneur Cathy Berx in Antwerpen hebben maandag nog eens negen burgemeesters de eed afgelegd voor de legislatuur 2019-2024. Een van hen was voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA, Brasschaat). Alleen Antwerpen zelf (Bart De Wever), Borsbeek en Heist-op-den-Berg moeten nu nog een nieuwe burgemeester krijgen.

jtp

Jambon was ook de voorbije legislatuur burgemeester in Brasschaat, maar omwille van zijn ministerpost was dat louter titelvoerend. Eerst werd hij vervangen door partijgenoot Koen Verberck en toen die in de zomer van dit jaar naar de privé overstapte, nam Philip Cools, eveneens N-VA, het over. Cools zou na de nieuwe verkiezingsoverwinning van N-VA in Brasschaat waarnemend burgemeester blijven bij het begin van de nieuwe legislatuur, maar door het ontslag van Jambon als vicepremier kwam daar verandering in. N-VA sloot in Brasschaat trouwens een coalitie met Open Vld.

(Lees verder onder de video)

Ook de burgemeesters van Lint (Harry Debrabandere, N-VA), Schilde (Dirk Bauwens, N-VA), Zoersel (Liesbeth Verstreken, N-VA), Boom (Jeroen Baert, N-VA), Lier (Frank Boogaerts, N-VA), Herenthout (Stijn Raeymaekers, Eenheid-N-VA), Beerse (Bart Craane, CDE-Vlim.be) en Malle (Harry Hendrickx, DBM) legden maandag de eed af. Dat betekent dat 66 van de 69 Antwerpse gemeenten nu hun burgemeester te pakken hebben.

1. MALLE. Harry Hendrickx, DBM

© Joris Herregods

2. LINT. Harry Debrabandere, N-VA

© Joris Herregods

3. ZOERSEL. Liesbeth Verstreken, N-VA

© Joris Herregods

4. SCHILDE. Dirk Bauwens, N-VA

© Joris Herregods

5. LIER. Frank Boogaerts, N-VA

© Joris Herregods

6. HERENTHOUT. Stijn Raeymaekers, EENHEID - N-VA

© Joris Herregods

7. BOOM. Jeroen Baert, N-VA

© Joris Herregods

8. BEERSE. Bart Craane, CDE-Vlim.be

© Joris Herregods

9. BRASSCHAAT. Jan Jambon, N-VA

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER