Lieven Samyn
Volledig scherm
© Lieven Samyn

Verdachte dubbele kotmoord in Kortrijk veroordeeld voor foltering van Afghaan

De verdachte van de dubbele kotmoord in Kortrijk is veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan drie maanden effectief voor foltering en mensonterende behandeling. Ook zijn twee broers en een neef kregen celstraffen tussen 12 en 18 maanden, allemaal deels met uitstel. De Afghanen zouden een andere Afghaanse man urenlang gefolterd hebben uit wraak omdat hij een relatie had met de vrouw van een van de broers.

8 reacties

  • jeff De Boeck

    5 jaar geleden
    Belachelijk lage straffen.
  • Kevin van Goethem

    5 jaar geleden
    Veel te lichte straffen. Ik begin toch te twijfelen om op het rechte pad te blijven. De straffen wegen nooit op tegenover de daden en wat je ermee kan verdienen.
  • frank triolet

    5 jaar geleden
    Wat een belachelijke straf, maar ja het zijn geen slachtoffers van de rechter hè
  • Ignace Ameel

    5 jaar geleden
    Acht maand effectief is zelfs geen straf, want wordt niet uitgevoerd. Iemand die dronken een paaltje omverrijd moet meer betalen! En dit soort schorriemorrie mag blijven rondlopen op onze straten, waar onze kinderen spelen?!
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Een man wordt urenlang gefolterd en de daders krijgen 12 maanden waarvan maar 3 maanden effectief. Wat voor een signaal geeft deze rechter? Folteren mag niet maar zo erg is dat ook weer niet? Het lijkt er meer en meer op dat onze rechters volledig de pedalen kwijt zijn. De straffen die in ons land uitgesproken worden zijn een aanfluiting van het recht.