Dronken gast krijgt geen bier meer op trouwfeest en steekt bruidegom neer

Er heeft zaterdagavond een steekpartij plaatsgevonden op een trouwfeest in het cultureel centrum van Wielsbeke, zo meldt het West-Vlaamse parket. Een van de gasten trok een mes omdat hij geen bier meer kreeg - “ook al had hij een cadeau van 20 euro gegeven” - en stak de bruidegom neer.

mtm

Het feest vond plaats in het cultureel centrum in Wielsbeke. Een van de gasten kreeg geen bier meer omdat hij al erg dronken was, en werd daarom zo kwaad dat hij een mes in de hals van de 55-jarige bruidegom stak. Hij had nochtans een trouwcadeau van twintig euro gegeven, zou hij achteraf verklaard hebben aan de politie.

“Het scheelde geen haar of het slachtoffer was overleden”, zo vertelt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Het mes werd recht in de hals van de bruidegom geplant.” Het slachtoffer verloor veel bloed, maar is niet meer in levensgevaar.

De feiten deden zich buiten voor, waardoor het parket over camerabeelden beschikt waarop de dader duidelijk te zien is. Het gaat om een man van 31 uit Wielsbeke. Hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft besloten dat de man aangehouden blijft.

Het parket zal hem vervolgen voor poging doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen