© Photo News

Meer gevecht na, dan tijdens de cross: Van Aert excuseert zich na ruzie met Van der Poel over ‘cooling down’

Vorige week was het plots een item en gisteren na de veldrit in Namen was het weer prijs. Wout van Aert die eraan houdt om na de cross eerst los te rijden op de rollen, tot ergernis van zijn collega’s, winnaar Van der Poel op kop. De internationale wielerbond zette dit keer zelfs een klok naast Van Aert.

hc

Tien minuten kreeg Van Aert (24) gisteren voor zijn intussen beruchte cooling down in een tentje achter het podium van Namen. De Française Christelle Reille, werkzaam bij de Internationale Wielerunie (UCI), duwde op de timer op het moment dat Mathieu van der Poel en Toon Aerts zich begonnen schoon te wrijven voor de ceremonie. In het veldrijden bestaat er geen reglement voor de cooling down, maar “het is me deze week gezegd dat ik tien minuten kreeg”, zei een pissige Van Aert.

Het zit namelijk zo: al sinds Wachtebeke rijdt de wereldkampioen na een cross uit op de rollen. En dat werkte de tegenstanders op de zenuwen omdat ze langer moeten wachten op het begin van de ceremonie. “Het was al een paar keer dat we écht moesten wachten”, aldus Van der Poel (23), die gisteren Van Aert alweer één minuut aan de broek smeerde. “Ik denk niet dat wij moeten wachten omdat één iemand op de rollen wil rijden. Al is een timer misschien iets te drastisch. Van mij mag Van Aert op zijn rollen rijden, maar niet ten koste van ons.”

Van Aert: “Ik kan Mathieu dit jaar geen pijn doen, maar toch heeft hij er last mee dat ik twee minuten langer nodig heb om me te wassen. Als ik twintig crossen had gewonnen, zou ik me in andere dingen druk maken. Die klok doet me denken aan mijn schooltijd toen ik moest sprinten om op tijd aanwezig te zijn.”

Excuses Van Aert

Een dag later was de wereldkampioen echter al gekalmeerd en excuseerde hij zich op Twitter: “Ik wil mijn excuses aanbieden bij de UCI voor mijn opmerkingen na de race over het nieuwe timingsysteem vóór de ceremonie”, klinkt het. “Ik ben het met de klok eens omdat het voor iedereen duidelijk is. Laten we het nu nalyseren en een realistische timing kiezen. Prettig kerstfeest en tot ziens in Zolder!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden