VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Koning kaart politieke spanningen aan in kersttoespraak: “Gedurfder dan de voorbije jaren”

Koning Filip heeft in zijn kersttoespraak stilgestaan bij de “ernstige politieke spanningen” die ons land momenteel doormaakt. En dat is uitzonderlijk. “Ik vertrouw op de verantwoordelijkheidszin van onze beleidsmakers om te handelen in het belang van het land en de bevolking”, sprak de vorst. Dave Sinardet, professor politicologie aan de VUB, vond zijn boodschap gedurfder dan de voorbije jaren. 

43 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De koning maant aan om te "handelen in het belang van het land en de bevolking". Dat hebben de Marrakesh-partijen allerminst gedaan. 70-80% van de bevolking was tégen het pact maar zij verkozen hun imago niet verliezen. De koning steunt die attitude door verkiezingen uit te stellen. Zalvende woorden en daden ...
  • Martien De Four

    5 jaar geleden
    Hij zou beter neutraal zijn en elke partij die vertegenwoordigd is uitnodigen voor een gesprek bi de regeringsvorming. Zo een vooringenomen persoon is de 'job'niet waardig en al zeker ons geld niet.
  • Patrick Van Goubergen

    5 jaar geleden
    werken laat me niet lachen ,hij en zijn entourage kosten ons geld . tijd om af te treden ,zou zijn beste move van alle tijden zijn
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    JP Vega is dat nu om de kluchtigaard uit te gangen of meent ge echt wat ge hier zegt. Werkt ? Hij wordt geleefd,gedragen,gevoerd,gevlogen, voorgeschreven enz... en daarvoor gebruikt u het woord werken! Hebt u ooit gewerkt dan weet je toch wat werken is ?
  • Bert Vannoppen

    5 jaar geleden
    Vive la republique !