Zoektocht naar vermiste Wetteraar breidt zich uit

Speurders hebben woensdag voor de tweede keer het voormalige café doorzocht op de hoek van de Bijlstraat met de Albert Panisstraat in Beveren. Ze hoopten er een spoor te vinden van Jean Vercarre (68), de man uit Wetteren die in juni verdween.

Bert Foubert

De politie bijt zich nog steeds de tanden stuk op de mysterieuze verdwijningszaak rond Jean Vercarre. De man verliet in juni zijn huis in de Kalksesteenweg in Wetteren en werd daarna nooit meer gezien.

Zijn woning en tuin werden ondertussen al meermaals uitgekamd en doorploegd, maar voorlopig ontbreekt het nog steeds aan elk spoor.

Toch meent het gerecht dat er kwaad opzet in het spel is. Zijn vrouw Rolande V.R. (65) werd opgepakt en zit tot op vandaag in de cel. Zij is de hoofdverdachte in heel de zaak, maar ontkent iets met zijn verdwijning te maken te hebben.

Een Roemeense vriend van V.R. zat ook een tijdje in de gevangenis, maar werd vorige week vrijdag opnieuw vrijgelaten.

Opslagplaats

Ondertussen blijkt het onderzoek naar de verdwijning van Vercarre zich ook toe te spitsen op het Waasland. Meer bepaald op een oud café op de hoek van de Albert Panisstraat met de Bijlstraat in Beveren. Het gebouw werd door Vercarre en zijn partner jarenlang gebruikt als opslagplaats. Wat het koppel er precies stockeerde, is niet duidelijk.

Maar dat de twee er niet effectief woonden, bevestigen de buren. “Niemand heeft ooit goed geweten wat ze in dat pand allemaal uitrichtten”, vertelt overbuurvrouw Myriam Boeye. “Ze kwamen elke week met hun bestelwagen langs om dozen af te zetten, maar echt wonen deden ze er niet. Vreemd, want er stonden wel meubels op de eerste verdieping en regelmatig zag ik hen verbouwingen- of schilderwerkzaamheden uitvoeren. Ik heb geen idee wat ze met dat gebouw van plan waren.”

De speurders lieten het pand ondertussen al twee keer doorzoeken. De eerste keer gebeurde dat samen met de cel vermiste personen. De tweede keer, woensdagochtend, door het afstappingsteam. Met die actie wilden de speurders wellicht helemaal zeker zijn dat er ter plaatse geen sporen meer te vinden waren naar Vercarre.

Contact

Voor overbuurvrouw Boeye blijft het een raadsel waar Jean Vercarre zich momenteel bevindt. “Ik zag hem voor het laatst op 8 juni”, herinnert ze zich. “Jean was een aimabele en verzorgde man die altijd vriendelijk was. Zijn partner was eerder een mannelijk type. Beiden zochten nooit contact met de buurt.”

Nina Van Eeckhaut, de advocaat van Rolande V.R., begrijpt nog steeds niet waarom de vrouw in de cel zit. “Er zijn geen echte aanwijzingen dat mijn cliënte iets te maken zou hebben met een moord”, zegt ze vol ongeloof.

“Er is ook helemaal geen lijk. Misschien is Jean Vercarre gewoon met de noorderzon vertrokken, we weten het niet. Met mijn cliënte gaat het steeds minder goed. Ze heeft het emotioneel bijzonder zwaar in de gevangenis maar staat machteloos.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen