VIDEO. Spectaculaire vondst in Pompeii: botten van raspaard opgegraven

In de buurt van de Italiaanse stad Pompeii hebben archeologen de botten van een raspaard opgegraven. Het dier droeg een waardevolle militaire uitrusting, aldus de directeur van de archeologische site, Massimo Osanna. Vermoed wordt dat het paard toebehoorde aan een hooggeplaatste legerofficier, misschien een generaal. De vondst werd gedaan in de stal van Civita Giuliana, die zich net buiten de archeologische site van Pompeii bevindt.

1 reactie

  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Blijven ontdekken! Denk dat er nog veel te ontdekken is en niet alleen daar.
  1. Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeldzaak’
    Update

    Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeld­zaak’

    Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor zes van de twaalf juryleden overbleven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend. Tegen de middag werd dan ook nog een tweede reeds geselecteerd jurylid “ontslagen”, nadat bleek dat hij gelogen had.
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsmedia
    Play
    LIVE
    641

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Israëli­sche aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsme­dia

    Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.