Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Hoe zeg je op een beleefde manier dat je iets niet lust?

Het is geen onbekend scenario: je wordt voor het eerst gevraagd door het lief om aan te schuiven aan de feestdis en dan gebeurt het. Oesters. Moet dat nu écht? Het liefst van al trek je nu met veel walging je neus op maar dat kleine stemmetje in je hoofd wijst er toch op dat je ergens wel een goede indruk wil nalaten. Maar hoe zeg je eigenlijk dat je iets niet lust en dat liefst op een beleefde manier?  

17 reacties

  • CV DL

    5 jaar geleden
    Ik weet niet wat ik niet lust.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Oesters zijn een typisch voorbeeld van door inprenting gehandhaafd snobisme: ze zijn honderd keer lekkerder geroosterd met wat boter, peper en peterselie dan rauw, maar omdat een stel omhooggevallen blaaskaken ooit in kranten, televisie en cinema beweerd hebben dat je ze rauw moet eten, riskeert iedereen liever de cholera . Doe maar jongens, ik eet ze wel geroosterd.
  • Andrea Bähr

    5 jaar geleden
    Toen ik kind was mocht ik ook niet moeilijk doen over eten. Mijn Pa beweerde altijd 'alles' te eten. Heb dan ook minder plezante dingen meegemaakt in verband met eten. Nu heb ik een echtgenoot, die een droom is, om voor te koken. Mijn jongste zoon heeft een speciale eetlust. Ik vind het geen moeite, om met iedereen rekening te houden.
  • Luc Heymans

    5 jaar geleden
    Als gastheer draai ik het om Ik pols naar de voorkeuren van de gasten en zoek daar een gulden middenweg in, dan kom je die situaties niet tegen. Ik deel het voorgestelde menu ook vooraf mee dan kunnen ze vooraf nog aanpassing voorstellen . Resultaat geen onaangename situaties aan tafel
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Niemand zal het je kwalijk nemen als je zegt dat je iets niet mag, alleen zou ik zeggen dat je de moeite moet doen om alles te leren eten, anders mis jet iets! Oesters, krab, kreeft, witte pens, bloedworst, gebakken spek, foie gras, mosselen, mergbeen, escargots, geitekaas, .stinkkaas, ... ga maar zo verder. Ja kan toch op een feest geen hamburger , een pizza, een spaghetti, een boterham of een pak friet verwachten.