iStock
Volledig scherm
© iStock

Test Aankoop: "In helft van wildpatés zit minder dan 18 procent wild”

consumentIn de helft van 42 voorverpakte wildpatés die in supermarkten zijn aangekocht en door Test Aankoop zijn geanalyseerd, zit minder dan 18 procent wild terwijl dat minimaal 20 procent moet zijn. Dat meldt de consumentenorganisatie.

6 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Kerstmenu voor de kinderen en partners hier op het Franse platteland : everzwijn van de jagers (gratis want geruild voor), lam van de bio boerderij (10 euro/kilo), paté de campagne gemaakt door de plaatselijke slager. Ik koop al jaren geen vlees meer uit de supermarkt, en zeker al geen paté! Ik noem dat afval. Mijn innige deelneming, stedelingen.
  • Pierre Godrie

    5 jaar geleden
    Pate zelf maken dan weet je wat er in zit.
  • Eric Servaes

    5 jaar geleden
    Wie koopt er nu zijn eten nog in een supermarkt ???? Maak het zelf of ga bij een kleine ambachtsman ..... Zn dit niet alleen voor eten maar ook voor kleding en dergelijke.
  • Guido De Troyer

    5 jaar geleden
    De gewone mens weet NIET voor een honderste part wat hij allemaal in zijn kas speelt !! Omgang met menseneten is volledig doorgeslagen, winstbejag staat voorop, gezondheid daar wordt onder géén enkele vorm rekening mee gehouden. Controle is één groot lachertje, dat is de pure waarheid !!
  • André Van Elslande

    5 jaar geleden
    Is de samenstelling niet te vermelden op etiket ? Is er inspectie en toezicht ? Er wordt nogal wat binnengespeeld t.o.v. wat met geacht wordt te betalen !