Aartsbisschop Jozel De Kesel vraagt in zijn kersthomilie aandacht voor de groeiende armoede.
Volledig scherm
Aartsbisschop Jozel De Kesel vraagt in zijn kersthomilie aandacht voor de groeiende armoede. © BELGA

Aartsbisschop De Kesel: “Te grote kloof tussen arm en rijk is bedreiging voor de samenleving”

Aartsbisschop Jozel De Kesel vraagt in zijn kersthomilie aandacht voor de groeiende armoede. Ook waarschuwt hij dat als de kloof tussen arm en rijk te groot wordt, dat een bedreiging is voor de samenleving. 

41 reacties

  • Wim Hellemans

    5 jaar geleden
    als de "kerk" zijn rijkdom uitdeelt is er géén armoede meer, duidelijk waar de hypocrisie hoog tij viert...
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Ik weet niet, neem oa het voorbeeld Rome, miljarden hebben ze daar, zelfs een eigen bank om het te beheren, dan zwijg ik nog over de duizenden eigendommen in de hele wereld. Bent u wereldvreemd mijnheer. En uw wedde die ge krijgt van ons, niet van Rome is ook om u tegen te zeggen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Als aartsbisschop krijgt André Léonard een bruto maandloon van 8.466,13 euro uitbetaald. Omgerekend is dat zo'n 101.593,56 euro bruto per jaar. Dit bedrag wordt - zoals voor alle geestelijken in ons land - voorzien door de Belgische Staat. Extralegale voordelen : eindejaarspremie vakantiegeld verplaatsingskosten (zonder opgelegd maximumbedrag) bedrijfswagen met chauffeur 2 ambtswoningen
  • Alfons Detemmerman

    5 jaar geleden
    Neemt de kloof tussen arm en rijk toe ? Denk van niet ... ben al in zeventig en vroeger (jaren 50 - 60) waren er duidelijk meer armen dan nu. Dit is populistische praat
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Jawel Monseigneur niemand verbiedt u uw rijkdom te beginnen verdelen . Ik denk dzr u met uw staatsinkomen best wel wat kan missen en bij uitbreiding de hele katholieke kerk.