Direct naar artikelinhoud
Multimedia

Met deze gadgets hou je je kroost een hele kerstvakantie zoet

Met deze gadgets hou je je kroost een hele kerstvakantie zoet
Beeld Shutterstock

De feestdagen betekenen ook: hele dagen de kinderen in huis, en het soort weer dat niet altijd uitnodigt tot buiten spelen. Dit zijn alvast enkele elektronische speeltjes waar ze zich uren zoet mee kunnen houden. 

Tablet

Kindvriendelijke gadget nummer één is de tablet, natuurlijk. Dat is een veelzijdig ding waarop ze onder meer kunnen YouTube of Netflix kijken, gamen en surfen. Perfect om hen in de handen te stoppen wanneer het een beetje te druk in huis wordt: de komende uren hoor je ze gegarandeerd niet meer. Over schermtijd kan je naar believen afspraken maken.

Chromebook

Als je al wat oudere kinderen hebt, zijn ze misschien al aan een veelzijdiger toestel toe. Chromebooks geven hen een paar extra mogelijkheden: het zijn in essentie volwaardige laptops, maar dan wel met een vereenvoudigd besturingssysteem dat gericht is op internetgebruik.

Retroconsole

Gameconsoles zijn behoorlijk prijzig: je bent al snel een paar honderden euro’s kwijt. Veel ouders geven hun kroost dan ook niet ‘zomaar’ een nieuwe console cadeau; er moeten vaak keuzes gemaakt worden (Nintento, Wii of Playstation) en er moet vaak op wat langere termijn voor gespaard worden. Een gouden middenweg is momenteel de recente rage van de mini-retroconsoles. Leuke extra is dat je zelf ook nog eens de games uit je eigen jeugdjaren kan spelen. Zopas kwam er een miniversie van de eerste PlayStation uit, maar er is ook een mini-Commodore 64 op de markt, en miniatuurversies van de Nintendo NES en Super NES.

TIP: Toch al een console in huis? Hier vind je de best beoordeelde games aan de scherpste prijzen

(lees verder onder de foto)

De PlayStation Classic.Beeld Sony PlayStation

Pokéball Plus (met Pokémon Let’s Go Pikachu)

Hebben jullie toevallig al een Nintendo Switch-console in huis? Dan kun je je kroost gek genoeg misschien toch nog buitenshuis krijgen, ondanks het hondenweer. Bij de nieuwe Pokémon-game Let’s Go Pikachu! of Let’s Go Evee! (de mannelijke/vrouwelijke variant) zit namelijk een Pokéball Plus-accessoire. Die kan in de game worden gebruikt als controller, zodat ze nieuwe monstertjes kunnen vangen met een eenvoudige werpbeweging. Maar ze kunnen hem ook koppelen aan de Pokémon Go!-app op hun smartphone, zodat ze met een ware Pokéball op nieuwe monstertjes kunnen gaan jagen in de tuin of het dichtstbijzijnde park. Die vangsten blijven vervolgens opgeslagen in de bal en kunnen weer worden losgelaten in de Pokémon Let’s Go-game op de Switch.

(lees verder onder de foto)

De Pokéball Plus.Beeld Nintendo

Drone

Sta je erop dat je kinderen ondanks de lage temperaturen toch af en toe een frisse neus halen? Geen betere truc om ze buiten te krijgen dan ze een drone cadeau te doen. Een semiprofessionele drone kost al gauw meer dan duizend euro, maar er zijn ook al simpele instapmodellen voor minder dan 100 euro. Parrot, ooit heer en meester in het segment, heeft zich daar bijvoorbeeld zo’n beetje in gespecialiseerd.

Lees ook:

Red Dead Redemption 2: was dit de allermooiste game van 2018?

Gamers opgelet! Vijf redenen om over te schakelen naar een 4k-tv

Deze blockbustergames beloven brokken te maken dit najaar