Volledig scherm

Paus in kerstboodschap: “Verscheidenheid van mensen is rijkdom, geen gevaar”

In zijn kerstboodschap heeft paus Franciscus het belang van het samenleven tussen mensen van verschillende landen, culturen en religies onderstreept. “Onze verscheidenheid schaadt ons niet, ze houdt geen gevaar in, maar is veel meer een rijkdom”, aldus de paus op het Sint-Pietersplein in Rome. Voor zijn traditionele zegen ‘Urbi et Orbi’ deed hij een globale oproep tot broederschap.

13 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    Dat is gemakkelijk gezegd: hij moet niet elke dag op weg naar zijn werk zien hoe je stad en omgeving overrompeld worden door mensen die alleen maar uit zijn op de voordelen hier. (De uitzondering van politiek asiel ter zijde gelaten). Ze willen de voordelen maar zijn eigenlijk tegen onze manier van denken, leven en tegen onze overtuigingen. Daar moeten we blij mee zijn?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Uiteraard heeft de paus gelijk als hij zegt dat Jezus ons leerde dat ook Samaritanen en Filistijnen goede mensen kunnen zijn. Hij heeft ook gelijk dat we teveel met onszelf bezig zijn. Helaas hebben velen om die reden dat geloof afgezworen. Mensen stappen uit de kerk omdat ze weigeren solidair en menselijk te zijn, met de rijkdom van de kerk en het vroegere misbruik van kerkdienaren als alibi.
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Ik begin te begrijpen waarom steeds meer en meer mensen het Christelijk Geloof de rug toekeren. Met al die onzinnige uitspraken van de Paus zou je voor minder stoppen met die truut voor waarheid te nemen.
  • Maria Goubert

    5 jaar geleden
    Echt ne goeie die het verkondigt ! In het vaticaan, en zijn paleis, krioelt het van de rijkdom, hij zal er gene last van hebben. Ik stel voor dat hij zijn paleis openstelt voor de armen in Italië, en ook zijn riant buitenverblijf kan hij verkopen en daarmee de armen helpen. En last but not least dat hij het met wat minder luxe doet , en het uitgespaarde geld verdeelt.
  • Andr� lernout

    5 jaar geleden
    De rijkste man uit het rijke instituut van de "katholieke" kerk gaat tegen de gewone burgers zeggen dat wij te materialistisch zijn, Als hij een tiende van zijn (hun) bezittingen schenkt aan de noodlijdenden kan hij er zéér veel helpen, maar passie preken gaat gemakkelijker!!!