© Johnny Geurts

Populaire volkszanger Sjeng de Belsj overleden

De dialect- en volkszanger Jean Paulussen, bij een groot publiek gekend als Sjeng de Belsj, is op 64-jarige leeftijd overleden. Zowel in Belgisch als Nederlands-Limburg scoorde hij met zijn opgewekte nummers verschillende hits, vaak in het carnavalsgenre.

JoGe

Alhoewel Jean Paulussen al vanaf 11-jarige leeftijd muziek maakte op de accordeon, werkte hij lange tijd als bakker. Met de komst van de vrije radio in het begin van de jaren ’80 richtte hij samen met zijn broers het succesvolle Radio Atlantis in Veldwezelt op. Als presentator wist hij op die manier zowat alle bekende artiesten uit de regio in de studio voor de microfoon te halen. Niet veel later pakte hij zelf de muzikale draad weer op, samen met zijn onafscheidelijke accordeon. “Pa speelde op ontelbare feesten, evenementen en natuurlijk in de rusthuizen”, vertellen zijn zonen. “Hij bracht een 50-tal nummers uit op cd. De muziek maakte hij altijd zelf, de teksten in het Maastrichts dialect werden geschreven door producer en platenbaas Johnny Blenco. Zingen was pa zijn lust en leven.”

Sjeng de Belsj werd 64 jaar en groeide de laatste decennia uit tot een fenomeen in de lokale hitparades. In heel Limburg verzorgde hij optredens. Zijn populairste nummers waren ‘Doar moot op gedroonke weure’ en ‘De leefs me reine kier’.

Een gebedswake voor de volkszanger vindt vrijdag 21 oktober om 18.30 uur plaats in de Sint-Lambertuskerk in Veldwezelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer