EPA
Volledig scherm
© EPA

Mogelijk nieuwe sjoemelsoftware bij Volkswagen

Volkswagen heeft mogelijk nieuwe, illegale softwarefuncties in dieselauto's gestopt. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag hebben de Duitsers dat gedaan bij een recente software-update. De software zou het filteren van uitlaatgassen terugdraaien als een bepaalde hoeveelheid brandstof is verbruikt.

19 reacties

  • Yolande Toremans

    5 jaar geleden
    Het gesjoemel van VW is het logisch gevolg van de idiote mannier van controle op uitlaatgas door de Technische Controle. Uitlaat meten in vrijloop tot 3000 a 4000 rpm, waar was men mee bezig?VW had daar het juiste antwoord op. Die werkwijze had niets met reeele uitstoot te maken, was enkel bedoeld om motoren op te blazen en rode kaarten te kunnen uitdelen.Heb 3 transporters en weet dat VW de beste diesels heeft die ooit bestaan hebben,punt uit.
  • Dries Schuddinck

    5 jaar geleden
    De Duitse automaffia zal hier ook wel weer mee weg komen. Zoals gewoonlijk... Jammer dat Japanners het wel kunnen, maar deze steeds worden bekeken als minderwaardig
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    bij mij een skoda 1.4 TSI, heel het motorblok omzeep na 80000 KM
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    De Volkswagen groep kan niet meer mee met de concurrentie, overdreven olieverbruik, een halve liter per 100km, is geen uitzondering en wij maar die verbrande olie inademen, motoren zoals de biturbo die versleten zijn na iets meer dan 100000km... Mijn Kiatje onderhoud om de 30000km en geen beetje olieverbruik, nooit bijvullen, en dit voor de 200pk versie en met een zware voet...
  • Mateo Buysse

    5 jaar geleden
    Tja...als volkswagen zowat ongestraft laatstz keer ermee kon wegkomen moet je dat ook kunnen begrijpen. Geef ze eens een deftige miliardenboete.