Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

8-jarige jongen uit Guatemala sterft in gevangenschap in VS

Een achtjarig jongetje uit Guatemala is vandaag gestorven terwijl hij in gevangenschap zat in de Verenigde Staten, vlakbij de grens met Mexico. Dat heeft het Amerikaanse Agentschap voor Douane en Grensbewaking bevestigd. Eerder deze maand overleed ook al een meisje van zeven jaar dat vanuit Guatemala onderweg was naar de VS, enkele uren nadat ze opgepakt werd door de Amerikaanse grenspolitie.

5 reacties

  • guy perain

    5 jaar geleden
    Gaan ze daar nu ook weer een drama van maken??Blijf met je kinderen thuis i.p.v. dagen door het land te trekken!! Dat is geen avontuur voor kleine kinderen!! De oorzaak en de fout ligt volledig bij de ouders...niet bij de VS!!
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Waren de ouders niet naar de VS gereisd zou dat kind waarschijnlijk nog leven. Ik moet van Trump totaal niet hebben maar gelieve de gebeurtenissen wel in hun context te plaatsen.
  • annelies dilien

    5 jaar geleden
    In de eerste plaats de ouders veroordelen. Zij hebben het kind meegesleurd in hun zoektocht naar alles wat ze maar gratis kunnen krijgen. De dokter die op het einde naar het kind gekeken heeft is ook betaald door de Amerikaanse overheid. Dus ipv amerika de schuld te geven, eerst eens kijken naar de schuld van deze economische gelukzoekers.
  • Robert Van Garderen

    5 jaar geleden
    Dat meisje werd niet opgepakt maar werd door de smokkelaars naar de politie gebracht toen ze door hadden dat het mis ging. Zelfs CNN heeft dit bericht. Dat jongetje was al ernstig ziek en ze hebben er alles aan gedaan om hem te helpen. Als die gasten gewoon thuis waren gebleven had dat kind nog geleefd. Wil je naar de States? Vraag een green card aan en doe het legaal.
  • Ivan van Bruyssel

    5 jaar geleden
    Tot zo lang men de landen van herkomst niet herbouwd met een nieuwe manier van doen . Zullen steeds mensen op de vlucht blijven en sterven .