Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Haardvuur tijdens kerstboodschap levert koning Filip kritiek op: “Wat een hypocriet gedoe”

RoyaltyKoning Filip (58) heeft zich de woede van heel wat Belgen op de hals gehaald. De koning krijgt dan ook kritiek omdat hij in zijn toespraak oproept aandacht te hebben voor het klimaat. Dat terwijl op de achtergrond in het decor van de boodschap een brandend haardvuur voor de sfeer zorgde. “Kan het nóg hypocrieter?”, vragen velen zich af op Twitter.  

24 reacties

  • Jan Deblaere

    5 jaar geleden
    Bij Ben Weyts mag de houtkachel wel branden. Maar ja dat is dan ook Vlaams en we zijn al in 2048 ...
  • imke de meester

    5 jaar geleden
    zo vindt men altijd wel iets om kritiek te spuwen. Misschien is het wel een open haard met gasleiding en zijn hun geen echte vlammen. Positief zijn is moeilijk in deze tijd. Als hij , de koning, volgend jaar in een versleten jeans op tv komt, in een rijwoning gaat wonen, met een 2PK gaat rijden, de bus/tram neemt, dan zal het ook niet goed zijn...
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Ik vind dat haardvuur niet hypocriet, integendeel. Filip komt er voor uit wat we allemaal toch weten? De milieumaatregelen zijn er alleen voor het gepeupel.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    voor diegenen die het niet weten,zijn stulpje verbruikt 6000,zes duizend,liter mazout per dag om het te verwarmen en het andere iets meer,per dag,niet vergeten
  • Linda Pieters

    5 jaar geleden
    Ware het niet over zijn haardvuur geweest, ze zouden wel iets anders gevonden hebben om over te kankeren. Triestige mentaliteit hier.