© PZ Mechelen-Willebroek

Dronken chauffeur steekt middelvinger op naar politie en vlucht met hoge snelheid weg

De lokale politie Mechelen-Willebroek controleerde op kerstdag meer dan 900 chauffeurs. Negen van hen testten positief, van wie twee probeerden weg te vluchten van de controle.

JaTi

In de Hoeikensstraat in Willebroek weigerde een bestuurder te stoppen voor de alcoholcontrole. De man reed de agenten voorbij en toonde hen zijn middelvinger. De politie zette de achtervolging in, het ging via de Boomsesteenweg naar de Gansbroekstraat in Puurs. Op plaatsen waar de maximum toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt, reed de man tot 100 km/uur.

“Uiteindelijk kon één van onze ploegen naast betrokkene rijden in de Gansbroekstraat”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Onze collega deed teken tot stoppen, maar betrokkene weigerde halsstarrig. Uiteindelijk konden wij hem tot stoppen dwingen door voor betrokkene uit te rijden en vervolgens af te remmen.”

In het voertuig hing een duidelijke alcoholgeur. De chauffeur had maar liefst 2,8 promille alcohol in zijn bloed. “Naar eigen zeggen dacht betrokkene dat onze selecteur teken deed om door te rijden… En ook de betekenis van de blauwe zwaailichten en loeiende sirenes achter en nadien naast zijn voertuig had hij niet begrepen…”

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Onder invloed van drugs en met rijverbod in auto

Ook in Mechelen moest de politie de achtervolging inzetten toen een chauffeur aan de controleplaats op de Guido Gezellelaan rechtsomkeer maakte. De agenten reden hem achterna en konden hem tegenhouden. “Al snel bleek waarom betrokkene niet veel zin had in een politiecontrole”, aldus Van de Sande. “Hij legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cocaïne en amfetamines. Bovendien had hij zijn rijbewijs niet op zak.”

De man had een rijverbod tot 2 januari 2019. Hij gaf toe dat zijn rijbewijs nog bij het Mechelse parket lag. Zijn auto werd getakeld.

Met zes op achterbank

Een Nederlandse wagen werd onderschept met maar liefst acht personen aan boord. Achteraan zaten vier volwassenen en twee kinderen, los op de schoot. De chauffeur kreeg hiervoor een boete van 174 euro en een passagier, die de veiligheidsgordel niet droeg, kreeg een boete van 116 euro. Aangezien ze allebei officieel in Nederland wonen, moesten zij onmiddellijk betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER