RV
Volledig scherm
© RV

“De dood betekent genade”: ex-gevangenen getuigen over horror in beruchtste gevangenis van Syrië

BuitenlandHet Syrische regime zou in sneltempo bezig zijn met het liquideren van politieke tegenstanders. Dat zeggen tientallen ex-gevangenen die vastzaten in de beruchtste militaire gevangenis van het land in Sednaya, vlakbij de hoofdstad Damascus. Ze vertelden aan de Amerikaanse krant The Washington Post over de horror die ze meemaakten in de cel. En over de gruwelijke executies.

6 reacties

  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Als ik Syriër was zou ik het land ook ontvluchten met een massamoordenaar als Bashar al Assad, die nota bene ook nog eens volop de steun krijgt van Rusland en de VS. De wereld is een waanzinnige plaats geworden met de gekste en de meest meedogenloze leiders die u zich maar kunt inbeelden en die - ongelooflijk maar waar - soms ook nog eens democratisch verkozen worden.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik heb het jaren geleden hier al gepost. Die gevangenissen toch. Laten we niet naïef zijn : een folteraar raakt ook tot in Europa en neemt de context aan van de mensen die hij folterde. De E.U. scant de bacteriën van een kaasboer in de Alpen zodat hij geen kaas meer kan maken, maar wie er binnenkomt, oh lala.
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    Dan beweerd de westerse weteld dat Assad de terroristen bestrijdt...trek jullie ogen maar is goed open !!
  • Jan Deketelaere

    5 jaar geleden
    Er worden veel zaken gemanipuleerd en gelogen over Syrië. Het enige wat wel zeker is, is dat de vijand waartegen Syrië staat, het allerslechtste is wat de mens ooit heeft voortgebracht. Sta daar maar eens tegenover. Ik begrijp niet dat er op dit cruciale moment in Syriës geschiedenis, nog opposanten tegen het regime zijn. Het is dit, of het is IS, er is geen middenweg.
  • Daan Pieters

    5 jaar geleden
    en dat soort gasten komt dan asiel aanvragen in Belgie, dan vragen ze zich af waarom er agressies, verkrachtingen en aanslagen gebeuren met zo'n kerels in ons landje... totaal fokked op in het hoofdje