Zo krijg je snel die gourmet- of fonduegeur uit je huis
Net genoten van een heerlijke fondue of plan je met oudejaar nog een gourmetsessie? Héér-lijk! Een minpuntje: vaak zit de geur een week later nog altijd in je huis. Uiteraard helpt het om je ramen open te zetten en je afzuigkap aan, maar met deze trucjes krijg je de vieze geurtjes nog sneller het huis uit.
Geurkaarsen
Met een aantal geurkaarsen of -stokjes haal je niet alleen de gourmetlucht uit je huis, maar ook een heerlijke geur ín huis.
Koffie
Je kopje zwart goud is ook jouw partner in crime tegen vieze geurtjes. Niet alleen helpt koffiegruis tegen een stinkende vuilnisemmer, maar ook om geurtjes sneller uit je huis te doen verdwijnen. Zet dus enkele kommetjes in je woonkamer met gemalen koffie om de geur sneller te absorberen. Moet het wat sneller gaan? Meng de koffie dan met wat water en zet het op een laag vuurtje.
Azijn
Niet alleen koffie werkt neutraliserend, ook azijn helpt onaangename geurtjes snel weg te halen. Zet enkele schaaltjes met azijn in je woonkamer na het gourmetten of een pan met water en azijn op het vuur tijdens het koken. Wat ook werkt is om een sponsje in azijn te drenken en op een schoteltje in je woonkamer te leggen.
Laurierblad
Ook door een laurierblaadje te verbranden krijg je vieze geurtjes snel het huis uit.
Wasverzachter
Onze favoriet? Een klein beetje van je favoriete wasverzachter samen met wat water op een zacht vuurtje zetten. Bye bye vieze gourmetgeur, hello heerlijk rozenparfum!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Met deze tips maak je gemakkelijk je gourmetstel schoon
Het is en blijft een traditie: gourmetten tijdens het kerstdiner. Zelfs al vieren we dit jaar en petit comité. En daar komt meteen een vervelend taakje bij kijken. Hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Tv-kok en foodjournalist Jet van Nieuwkerk geeft enkele tips om het weer spic en span te krijgen. -
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
10 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMichael Vandamme
Ive Missoorten
Luc Snykers
Jean Emare
Hervé Merckx