Sea Life vangt zeehondenpup op op kerstdag

Archiefbeeld © BELGA

Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge heeft op kerstdag een verzwakte zeehondenpup opgevangen. Die was aangespoeld in Blankenberge.

es

Het reddingsteam werd omstreeks 17 uur getipt dat een zeehondje was aangespoeld. Het team rukte meteen uit. ‘Het gaat om een zeehondje van ongeveer vier weken oud, een vrouwtje. Het jong weegt 14,2 kilogram. De zeehond was vermoeid en werd door ons opgevangen’, zei een medewerker van Sea Life. Het jong was ook gemarkeerd, al is het niet duidelijk wie het jong gemerkt heeft.

Het opvangcentrum verzorgt op dit moment twee zeehondjes. Die blijven daar tot ze opnieuw aangesterkt zijn. Daarna worden ze terug vrijgelaten.

De kerstpup krijgt ondanks de symbolische dag waarop hij gevonden werd geen speciale naam. Het jong kan geadopteerd worden en wie het jong adopteert, mag de naam kiezen.

Sea Life vraagt voorzichtig te zijn als een zeehondenjong wordt gevonden. Het centrum vraag afstand te houden en het dier niet aan te raken, want soms rusten zeehonden gewoon uit. Als het dier gewond is of plat op de grond ligt, kunnen het zeehondenopvangcentrum of de politie gecontacteerd worden.