STVV-speler Botaka wil briljante strafschop van Spaanse veteraan kopiëren… maar dat loopt helemaal mis

STVV kende een droomstart op het veld van Oostende, met een doelpunt van aanvoerder Botaka na amper vier minuten. Halfweg de eerste helft kreeg diezelfde Botaka een gouden kans om de score te verdubbelen toen Milovic een strafschopovertreding beging. De aanvoerder van STVV - die al drie penalty’s omzette dit seizoen - had duidelijk naar de strafschop van Aritz Aduriz gekeken. De aanvaller van Athletic Bilbao zette onlangs een elfmeter vanuit stilstand perfect om en de beelden gingen viraal. De kopie van Botaka verliep echter iets minder goed. De spits trapte zwak en in het midden, Oostende-doelman Dutoit (ex-STVV) kende er geen enkele moeite mee.

rahe

Botaka bleef ostentatief tegen de bal staan toen scheidsrechter Van Damme blies op zijn fluitje. Vervolgens veinsde Botaka een stap naar achteren, om dan te proberen Dutoit te verrassen met een snelle trap. Dat liep echter faliekant af. De aanvoerder van de Kanaries kreeg de lachers op zijn hand. Botaka zou het zich niet veel later nog meer beklagen, toen Laurens De Bock de gelijkmaker op het bord zette.

Ter vergelijking: de originele versie van Aduriz

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners